Vis dėlto nuo pandemijos pradžios pasaulis labai pasikeitė. Daugelis įmonių užsidarė, nes žmonės pradėjo dirbti nuotoliniu būdu, o kai kurios turistų iki tol lankytos vietos apskritai neišliko, rašoma CNN.

Pateikiame sąrašą vietų, kurios užsidarė laikinai arba visam laikui, ir jų negalėsite aplankyti 2024 metais.

Pompidu centras, Paryžius

Nors viduje ir lauke esantis Paryžiaus muziejus vis dar atrodo šokiruojančiai modernus, Pompidu centras iš tiesų veikia jau šeštą dešimtmetį. Šią vasarą, kol Prancūzijos sostinėje vyks vasaros olimpinės žaidynės, Pompidu pailsės – jame bus vykdoma 260 mln. eurų vertės modernizavimo programa.

Vieta bus uždarytas iki 2030 metų. 2025-aisiais ketinama atidaryti Pompidu seserinį muziejų Briuselyje.

„Splash Mountain“, Orlandas, Florida ir Anaheimas, Kalifornija

Šį rąstinį atrakcioną įkvėpė filmas „Song of the South“. Abiejose vietose atrakcionas bus atidarytas nauja forma kaip „Tiana's Bayou Adventure“, įkvėptas filmo „Princesė ir varlius“.

„Noma“, Kopenhaga

Geriausias pasaulio restoranas oficialiai pakabina savo karūną. Kopenhagos restoranas „Noma“, išpopuliarinęs naująją šiaurietišką virtuvę, paskutinius savo klientus aptarnaus 2024 metais. Visgi jis visiškai neišnyks.

2025-aisiais „Noma“ vėl atsidarys kaip „novatoriška bandymų virtuvė, skirta maisto inovacijoms ir naujų skonių kūrimui“, rašoma jo interneto svetainėje paskelbtame pranešime.

„Operos fantomas“, Niujorkas

Po 35 metų ir beveik 14 tūkst. pasirodymų kultinis miuziklas „Operos fantomas“ 2023 metais paskutinį kartą pasirodys Niujorko scenoje. Jis pasitraukia į pensiją turėdamas garbę būti ilgiausiai rodomu Brodvėjaus šou, aplenkdamas kitus populiarius miuziklus, tokius kaip „Katės“, „Vargdieniai“.

Niujorkas

Pergamo muziejus, Berlynas

Muziejus bus uždarytas iki 2027 metų, nes bus vykdomas didelis atnaujinimo projektas, pagal kurį bus sukurta nauja centrinė pėsčiųjų zona, išplėstos parodų salės ir kt.

Dramblio formos uola, Taivanas

2023 metų gruodžio 15 dieną ši populiari fotografavimosi vieta Taivane, iš tiesų primenanti dramblio liemenį, sugriuvo į jūrą. Šiai vietai jau seniai kilo pavojus dėl erozijos, o nuo 2010-ųjų į ją negalėjo patekti visuomenė.

„Park Hyatt“, Tokijas

1994 metais atidarytas „Park Hyatt“ laikomas pirmuoju vakarietiško stiliaus prabangiu viešbučiu Japonijos sostinėje. Vis dėlto per savo 30-ąjį gimtadienį 2024-ųjų gegužę viešbutis bus uždarytas, kad galėtų atlikti tai, ką jie vadina „visos nuosavybės atnaujinimu“.

Baras ant stogo bus uždarytas anksčiau – jo remontas prasidės sausį, o vėl atidarytas bus atidarytas 2025 metais.

Dievo Motinos katedra, Paryžius

2019 metais pasaulis su siaubu stebėjo, kaip degė Paryžiaus Dievo Motinos katedra, o populiariosios ikonos atstatymui greitai buvo paaukotos lėšos.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas iš pradžių rėmė modernesnį garsiosios bažnyčios atstatymą, tačiau nugalėjo balsavę kitaip ir 850 metų senumo lankytinas objektas bus atstatytas į pirminę išvaizdą.

Planuojama, kad katedra bus atidaryta 2024-ųjų gruodį.

Smitsono pilis, Vašingtonas

Pirmasis pastatas, kuriam buvo suteiktas Smithsonian vardas, kurį laiką ilsėsis, kad galėtų pasikeisti.

Pagrindinis muziejaus komplekso pastatas, dažnai vadinamas Smitsono pilimi, bus uždarytas 2023-iųjų vasarį ir neveiks maždaug 5 metus, jog galėtų būti atnaujintas.

Leonardo da Vinčio vynuogynas, Milanas

Pusę amžiaus tai buvo turistų lankoma vieta, tačiau milijardierius pirkėjas perėmė Leonardo da Vinčio Italijos vynuogyno liekanas į privačią nuosavybę. Jis nepaaiškino, kada ir ar iš viso dar ateityje keliautojai galės aplankyti vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją