Šventos karvės čia ganosi bei vaikštinėja visur, kur tik joms norisi – tai nieko nestebina. Dar labai svarbu pažymėti, kad jos niekam netrukdo – net jeigu stovi viduryje važiuojamosios kelio dalies, pykti ant karvės ar, tuo labiau, ją keiksnoti, būtų nedovanotina nuodėmė. Jei karvė blokuoja praėjimą arba pravažiavimą, reikia palaukti ir pakentėti, kol ji pasitrauks.

Tikriausiai visi žinote, kad indai tiki pomirtiniu gyvenimu bei sielų reinkarnacija. Jeigu numirei žmogiškame pavidale, kitame gyvenime gali atgimti nebūtinai kaip žmogus – gali tapti šuneliu, kačiuku, drugeliu ar muse. Kuo geresnis buvai šiame gyvenime, tuo geresniu atgimsi kitame. Bet jei buvai blogas, tavo karma užteršta ir atgimimas tau gali nelabai patikti.

Varanasio miestas Indijoje

Mirties miestas Varanasis yra tikriausiai daugiausia diskusijų kelianti vieta Indijoje. Patys indai jį prilygina rojui ir sako, kad tai šventas miestas, kuriame viskas tobula, o čia atvykę turistai, priešingai, dėl visko baisisi ir teigia, jog Varanasis yra pragaras.

Kalbama, kad, jeigu mirsi šiame šventame mieste, ant šventos upės Gango kranto, tavo siela tiesiog daugiau nebeatgims. Tokiu būdu tu nutrauksi reinkarnacijos procesą ir iškeliausi tiesiai į amžinybę. Dėl šios priežasties milijonai indų svajoja apie mirtį būtent Varanasyje bei su tuo tikslu čia atvyksta.

Tikinama, jog Varanasyje kiekvieną dieną atsiranda dešimtys naujų gyventojų – senukai ir neįgalieji, atvykę čia numirti. Mieste daug kur galima išsinuomoti neįgaliesiems bei sunkiai judantiems žmonėms skirtą vežimėlį, o kartu ir žmogų, kuris jį stums. Tokia paslauga čia yra pakankamai pigi.

Daugiau įspūdžių iš Varanasio pamatysite naujoje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)