Šįkart šaunam labai toli į pietus. Į už vienuolikos valandų skrydžio pietų kryptimi esančią valstybę – Pietų Afrikos respubliką, trumpiau vadinamą PAR. Lankiausi joje prieš du metus, kai pasaulyje jau iš lėto formavosi COVID-19 priešaušris, bet mes dar to nežinojome. Tai vėlgi – spėjau pačiu laiku, nes dabar ten nuvykti yra padūkusiai sudėtinga. Net labai susikaupus ir įveikus visus formalumus, pati kelionė būtų labai brangi, tiek dėl išbrangusių ir nepatogių skrydžių, tiek dėl testavimosi kiekviename žingsnyje. Be to, pastebėjau, kad šnekant su žmonėmis apie keliones, visi kažkodėl akcentuoja kainą ar tai kokio testo kur reikia ir pamiršta svarbiausią pavojų – COVID-19. Gerai, tarkime, viską padarysi ir sėkmingai nuvyksi į bet kurį pasaulio kraštą, bet kas bus jei ten būdamas susirgsi? Ten, kur galbūt net nėra normalios medicinos. Negirdėjau nė vieno argumento, kad nekeliausime, nes bijome susirgti. Pagalvokite apie tai. Ir pasiskiepykite, aišku.

Neseniai žiniasklaidoje perskaičiau pranešimą, jog vienoje ar keliose PAR provincijose kilo neramumai, kurių metu žuvo daugiau nei du šimtai žmonių, išplito smurtas, plėšikavimai ir kitos blogybės. Būtent tada man atgimė kelionės po šią šalį prisiminimai. Šalį, kurioje negali atsipalaiduoti nė minutei, kad liktum sveikas. Saugumas ir įvairūs incidentai ir bus pagrindinė šio straipsnio tema.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt