Keliautojų dėmesiui – 8 dalykai, kurie gali nepatikti turistams Tailande:

1. Šiukšlės ir nemalonūs kvapai

Populiariuose Tailando kurortuose tiek daug turistų, kad vietiniai nespėja surinkti jų paliekamų šiukšlių. Todėl šalikelėse stūkso kalnai plastikinių butelių, pakelių, maisto likučių – šiukšlių perdirbimu Tailande ne itin užsiimama. Ši problema ypač aštri Bankoke.

2. Perpildyti paplūdimiai

Ne visuose Tailando kaimeliuose knibžda poilsiautojų, tiesa, kai kuriuose labai populiariuose paplūdimiuose tiesiog nėra kur prigulti. Turkio spalvos vandeniu sudėtinga mėgautis, kai aplink triukšmas ir šurmulys.

Norint išvengti šurmulio, geriau vykti į Tailandą ne sezono metu, rinktis tolimesnes, mažiau išpopuliarintas vietas arba pasiaiškinti, kada paplūdimiuose mažiau žmonių. Pvz., į Phi Phi salas turistai atvyksta vienai dienai, o jei liksite nakvoti pasidžiaugsite tuščiu paplūdimiu vakare ir anksti ryte.

3. Chaosas keliuose

Daugelį stebina kamščiai keliuose ir gana chaotiškas judėjimas: pėsčiųjų nepraleidžia, taisyklių laikosi nenoriai, jų paiso ne visi. Dar vienas minusas – praktiškai nėra šaligatvių; tenka eiti kelkraščiais, kas yra pavojinga.

4. Neįprastas maistas

Tailandietiška virtuvė laikoma viena puikiausių pasaulyje, tik ne visiems priimtinas jos specifiškumas. Patiekalai restoranuose gali pasirodyti per aštrūs, o vaisiai ir daržovės turguje – nematyti, keisto skonio. Patyrę keliautojai pataria eiti į kavines, kur valgo vietiniai. Ten valgiai bus švieži.

5. Vabzdžiai

Kurortuose nepamatysite milžiniškų vorų ar kitokių šimtakojų pabaisų, bet uodų ir vabalų gausu. Nuo uodų geriausia saugotis šalyje gaminamomis priemonėmis: purškalais ir fumigatoriais patalpoms, specialiais purškikliais, naudojamais lauke. Jei neisite giliai į džiungles, menka rizika susirgti karštine.
Jeigu viešbutyje ant sienos pamatėte driežą, džiaukitės – vadinasi, kambaryje bus mažiau uodų, nes driežai gaudo vabzdžius. Ropliai žmonėms nepavojingi, nereikia jų vaikyti.

6. Įkyrūs prekiautojai

Tailando prekiautojams šiuo požiūriu labai toli iki egiptiečių, vis dėlto didelis aktyvumas kels įtampą jautresniems turistams. Tiesa, Tailande jūsų negriebs už rankų ir netemps į parduotuves, daugų daugiausia – įkyriai siūlys ką nors pirkti.

7. Didžiulė drėgmė

Drėgnas oras ir karštis – nelengvas derinys, ypač prie to nepratusiems. Sunkiausiai pakeliami šiuo požiūriu mėnesiai – kovas ir balandis, šiuo laiku geriau neplanuoti kelionės. Nuo gegužės iki spalio 11–16 val. nerekomenduojama būti saulėje.

8. Griežtas teisėsaugos požiūris į turistus

Daugelis keliautojų įsitikinę – užsieniečius visur vertins atlaidžiai, net jei šie šiek tiek nusižengs įstatymams. Tailande taip nėra. Jeigu kils konfliktinė situacija, bus sunku įrodyti, kad esate nekalti.

Prieš kelionę svarbu pasidomėti šalies tradicijomis, įstatymais, teisėsaugos ypatumais. Pvz., dažnai turistai patenka už grotų už valdžios pareigūnų įžeidimą, dažnai – už nepagarbą karaliui. Šis klausimas šalyje traktuojamas labai rimtai, net banknotus priimta dėti taip, kad karalius būtų viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)