Kalnų kurortas „AfriSki Mountain Resort“

Pietų Afrikoje didžiausia pramoga yra „AfriSki Mountain Resort“. Ši vieta, galinti pasigirti savo kultūra ir grožiu, yra pakilusi 3222 metrus virš jūros lygio. Šiltaisiais mėnesiais čia galima važinėtis dviračiais, bėgioti, eiti pasivaikščioti ar užsiimti museline žūkle. O šaltaisiais mėnesiais lankytojų laukia slidinėjimo šlaitai.

AfriSki Mountain Resort

Nuotykių parkas „Treetop Adventure Park“

Šis adrenalino nuotykiais išsiskiriantis parkas techniškai priklauso Sent Lusijai ir yra šiek tiek į šiaurę nuo Sent Vinsento ir Grenadinų. Šiame pasaulinio lygio nuotykių parke galima rasti aukščiausias, greičiausias ir ilgiausias čiuožimo lynu trasas. Čia taip pat galima plaukti baidarėmis, važinėtis dviračiais ar automobiliais įveikti smėlio kopas. Taigi, nesvarbu, kam teikiate pirmenybę, čia jūsų laukia nuotykiai.

Treetop Adventure Park


„Nylon Pool“ Trinidade ir Tobage

Ši vieta pavadinta „Nylon Pool“ (Nailono baseinas) dėl jos panašumo į tikrą baseiną. Ją galima pasiekti tik laivu. Metro gylio krištolo skaidrumo telkinys turi smėlio dugną ir yra tiesiog viduryje jūros. Jis suformuotas iš smėlio seklumos ir lagūnos. Vienoje pusėje galima matyti gilų vandenyną ir palmių nusėtus paplūdimius kitoje pusėje. Tikra klasika.
Nylon Pool

Įduba „To Sua Ocean Trench“

Manoma, kad tai vienas stebuklingiausių vandens telkinių pasaulyje. Jis yra palei pagrindinį pietinės pakrantės kelią. Čia galima išvysti senovinius lavos urvus, vienas užpildytas vandeniu, kitas – ne. Ši plaukioti skirta įduba turi stulbinantį turkio spalvos vandenį, o ją pasiekti galima tik kopėčiomis. Tai išties įspūdinga vieta su vešliais sodais, nuo uolų atsiveriančiais vaizdais, uolų arkomis ir akmenimis grįstais vandens telkiniais.

To Sua Ocean Trench

Seulo metro Pietų Korėjoje

Šis metropolitenas yra daugiausiai naudojamas greitasis geležinkelis pasaulyje. Čia yra dešimt metro linijų, kurios aptarnauja daugiau kaip dešimt milijonų gyventojų Seule ir nuošaliose Gjongio, Inčono ir Čungnamo teritorijose. 70 procentų šio metropoliteno sistemos yra po vandeniu, jis turi 291 stotį. Viso jo ilgis siekia 287 kilometrus.

Seulo metro

Liūto uola Šri Lankoje

Ši uola, vadinama Sigiriya arba Sinhagiri (Liūto uola), yra Dambule, centrinėje Šri Lankos provincijoje. Ant jos viršaus stūkso tvirtovė. Milžiniška monolitinė uola iškilusi beveik du šimtus metrų. Pasakojama, kad šią vietą karalius Kasiapas pasirinko savo naująja sostine. Ant uolos viršūnės buvo pastatyti jo rūmai, o šonai buvo išdažyti spalvingomis freskomis. Taip pat jis pastatė vartus, kurie primena milžinišką liūtą. Būtent nuo jų ši vietovė ir gavo savo pavadinimą. Kai karalius mirė, karališkieji rūmai buvo apleisti.

Liūto uola

Krateris „Pragaro vartai“ Turkmėnistane

Kitas šios vietovės pavadinimas – Darvazos dujų krateris. Tai yra gamtinių dujų telkinys, kuris įgriuvo į požeminį urvą ir taip tapo gamtinių dujų krateriu. 1971 metais jis buvo tyčia uždegtas, taip siekiant užkirsti kelią metano dujų sklidimui, ir nuo to laiko nuolat dega.

Krateris „Pragaro vartai“

Velnio baseinas

Sausaisiais metų mėnesiais Zambezės upės lygis taip krenta, kad galite vaikščioti palei krioklių briaunas, tačiau tik iš Zambijos pusės. Tūkstančiai metų erozijos suformavo uolinius telkinius, o šis atsirado ties krioklio briauna.

Velnio baseinas

Figmedžių įlanka Kipre

Šis turistų pamėgtas paplūdimys gali pasigirti krištolo skaidrumo vandeniu ir auksiniu smėliu. Jis toks populiarus, kad buvo išrinktas trečiu geriausiu paplūdimiu Europoje. Pasak kai kurių, svarbiausia čia lankytis ne sezono įkarščiu. Priešingu atveju čia bus labai daug žmonių ir ne ką mažiau šiukšlių. Čia lankytojų laukia kavinė ir įvairios vandens sporto šakos.

Figmedžių įlanka


Al Džemo amfiteatras Tunise

Šis ovalus amfiteatras romėnų įkurtame mieste nuo 1979 metų įtrauktas į Pasaulio paveldo sąrašą. Jis buvo pastatytas apie 238 mūsų eros metus. Tai vieni geriausiai išlikusių romėnų statinių griuvėsių pasaulyje.
Al Džemo amfiteatras

Grandvaliros kalnų kurortas

Tai didžiausias kurortas Pirėnuose, tikras kalnų rojus. Grandvalira yra vienas iš trisdešimties didžiausių kalnų kurortų pasaulyje, tad tapo labai populiarus. Iš tikrųjų, jį sudaro trys kurortai: Soldeu, El Tarter ir Pas de la Casa. Greičiu ir pajėgumu jam prilygti gali mažiau nei tuzinas kurortų visame pasaulyje.

Grandvaliros kalnų kurortas


Geirangerio fjordas Norvegijoje

Žinoma, didžiausia Norvegijos atrakcija yra didingi ir nuostabūs jos fjordai. Kiekvienas, kada nors buvęs Norvegijoje, žino, kokios nuostabios šios vietos, ir kaip norvegai mėgsta čia keliauti pėsčiomis. Čia galima grožėtis kriokliais, plaukti baidarėmis, žvejoti ir važinėtis dviračiais.
Geirangerio fjordas

Bledo ežeras Slovėnijoje

Šis ežeras yra mišrios kilmės: ir ledininės, ir tektoninės. Jį supa vaizdinga aplinka: kalnai ir miškai. Bledo ežeras yra vienas didžiausių turistų traukos objektų Slovėnijoje. Jeigu pažiūrėsite į šiaurinę jo pakrantę, ten rasite viduramžius menančią Bledo pilį. Bledo ežere 1966, 1979, 1989 ir 2011 metais vyko Pasaulio irklavimo čempionatai.

Bledo ežeras

Senojo Kroatijos miesto sienos

Dubrovniko sienos yra gynybinės akmeninės sienos pietinėje Kroatijos dalyje. Istorijoje bėgyje jos buvo papildomai pristatytos ir pakeistos, tačiau vis tiek laikomos puikia viduramžių miesto įtvirtinimo sistema. Šių sienų viduramžiais neįveikė jokia priešiška kariuomenė.

Senojo Kroatijos miesto sienos

Vazos muziejus Švedijoje

Šis muziejus turi vienintelį visiškai išsaugotą XVII amžiaus laivą pasaulyje. 95 procentai šio laivo – originalas, jis puoštas šimtais raižytų skulptūrų. Vaza nuskendo per pirmąją savo kelionę ir buvo iškeltas iš jūros dugno praėjus 333 metams. Vazos muziejus yra labiausiai lankomas muziejus Skandinavijoje. Čia kiekvienais metais apsilanko daugiau kaip milijonas lankytojų.

Vazos muziejus
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)