„Džiaugiamės galėdami vėl priimti turistus, bet neketiname orientuotis į žmones, kurie socialiniame tinkle „Facebook“ skelbia, kaip keliauja po mūsų šalį už 10 dolerių per dieną valgydami greitai paruošiamus makaronus“, - sako Stuartas Nešas.

Beje, tai ne pirmas toks ministro pareiškimas. Dar anksčiau, 2020 m., jis sakė, kad Naujoji Zelandija „be skrupulų“ taikysis prie turtingų žmonių – tų, kurie „skrenda verslo ar aukščiausios ekonominės klasės lėktuvais, išsinuomoja sraigtasparnį ir vakarieniauja brangiame restorane“.

Naujoji Zelandija po ilgos, beveik dvejus metus trukusios pandeminės pertraukos visiškai atidarė savo sienas rugpjūčio 1 dieną.

Nors daugelis atvykėlių vis vien turės būti visiškai pasiskiepiję, šalyje nebelieka saviizoliacijos taisyklių. Negana to, atidarytos ir jūrų sienos, dabar šalyje leidžiama švartuotis kruiziniams laivams ir jachtoms.

Šalies premjerė Jacinda Ardern pavadino tai „labai svarbia akimirka“, tačiau, pasak jos, Naujoji Zelandija vis dar tvarkosi su koronavirusu ir visa tai yra „atsargaus proceso“ dalis.

Siekdama pažaboti koronaviruso plitimą, Naujoji Zelandija įsivedė itin griežtus ribojimus, kurie smarkiai paveikė šalies turizmo pramonę. Per metus iki 2021 m. kovo turizmo indėlis į valstybės bendrąjį vidaus produktą (BVP) sumenko iki 2,9 proc., palyginti su 5,5 proc. per ankstesnį vienerių metų laikotarpį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją