Kabantis 240 metrų ilgio tiltas driekiasi per visą Dašbašio kanjoną. Šis išskirtinio grožio gamtos kūrinys plyti maždaug už 100 km į vakarus nuo šalies sostinės Tbilisio.

Ant 200 metrų aukštyje virš Dašbašio kanjono dugno kybančio metalinio tilto įrengtas iš dalies armuotu stiklu padengtas takelis, nuo kurio atsiveria svaiginantys vaizdai į kanjoną ir apačioje tekančią upę.

Tilto centre yra rombo formos konstrukcija, kuri tarnaus ne tik kaip apžvalgos aikštelė, bet joje veiks ir kavinė, kurioje lankytojai galės pagurkšnoti gaiviųjų gėrimų, besigėrėdami kraštovaizdžiu, arba užsisakyti ko nors stipresnio nervams nuraminti. O bebaimiai lankytojai galės išilgai tilto pasivažinėti prie lyno prikabintu dviračiu.

Pėsčiųjų tilto statybos užtruko maždaug dvejus su puse metų ir kainavo apie 40 milijonų JAV dolerių (maždaug 38 milijonus eurų). Privatūs projekto investuotojai tikisi paskatinti ekologinį turizmą šiame Sakartvelo regione. Sklype netoli Dašbašio tilto jau statomas viešbutis ir vilų kompleksas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją