Taip buvo ir dabar, tačiau šįkart tos kelios dienos buvo itin įsimintinos. Ne, aš nenuvykau į jokią dar nelankytą vietą ir neišbandžiau kažkokių nepatirtų dalykų ar atrakcijų. Tiksliau sakant, išbandžiau, bet išbandžiau tai, ko nė vienas tos šalies lankytojas nenorėtų išbandyti – dėl ūmaus sveikatos sutrikimo teko susidurti su legendomis dėl savo kosminių įkainių apipinta JAV sveikatos apsaugos sistema. Ir ne bet kokia, o greitosios pagalbos, ten vadinamos emergency arba dar labiau žinomos kaip 911 paslaugomis.

Prieš papasakojant šį ne itin džiaugsmingą mano gyvenimo epizodą, trumpai apžvelgsiu, kaip veikia daugelio, o gal net visų (mano nuomone, absoliučiai pagrįstai) kritikuojama šalies sveikatos apsaugos sistema. Iškart informuoju, kad šis mano paaiškinimas nebus detalus, nes tam reikėtų parašyti traktatą, kuris, greičiausiai, būtų per nuobodus žmonėms, kuriems ši informacija nėra aktuali. Tai bus supaprastintai pateikta informacija, kurią supras eilinis pilietis ir bent preliminariai suvoks, kaip, po paraliais, JAV gydosi paprasti žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją