Nacionalinės turizmo verslo asociacijos ir Lietuvos turizmo rūmų prezidentė Žydrė Gavelienė kiek anksčiau Delfi kalbėjo apie vėl ant bangos esančias keliones kruiziniais laivais. Ieškantiems mažiau žinomų atostogų krypčių, ji patarė pagalvoti apie Islandijos kruizą.

„Ten patiri Islandijos egzotiką, pabūni laive, pailsi, yra ir aktyvių veiklų. Pavasarį rekomenduoju kruizą upe po Nyderlandus bei Belgiją. Tikimės, kad tai bus stipru. Kruizai dabar išgyvena renesansą“, – sakė Ž. Gavelienė.

Kruizas

Norintiems kitokių krypčių, atrinkome daugiau idėjų, kur galima keliauti kruizu.

„Princess Diamond“

Viena kelionių agentūra Lietuvoje siūlo leistis į nuotykį aplink Japoniją susipažįstant su aštuoniais šalies miestais, sustojant Pietų Korėjoje. Kelionė truktų 15 dienų.

„MSC Meraviglia“

Ieškantys tolimesnių vietų gali plaukti 5* kruiziniu laivu. Dvi naktys bus praleidžiamos Niujorke, septynios – laive. Per kelionę pamatysite NASA kosminių skrydžių centrą, Bahamus.

„Fascinosa“

Taip pat galima tyrinėti egzotiškus kraštus laivu plaukiant per Braziliją, Argentiną, Urugvajų. Daug dėmesio bus skiriama Rio de Žaneirui.

„MSC Grandiosa“

Kita kelionių agentūra Lietuvoje kviečia plaukti kruiziniu laivu po Prancūziją, Italiją, Tunisą, Ispaniją. Kelionė iš viso truktų 10 dienų, pačiame kruize praleidžiamos 7 naktys.

„Nile style“

Dar viena kelionių agentūra Lietuvoje Egipto mylėtojams siūlo kitokią patirtį – kruizą Nilo upe. Per šią kelionę lauktų kelios nakvynės viešbučiuose, daugybė lankytinų objektų.

„Atlas Ocean Voyages“

Šis kruizinis laivas 2023-iaisiais pradėjo savo pirmą į maistą orientuotą maršrutą, o šiemet žada pasiūlyti dar daugiau kulinarinių kelionių. Viena jų – 21 dienos nuotykis iš Lisabonos į Trumsę Norvegijoje stabtelint įvairiose vietose, rašo „Travel+Leisure“ autorius Paulas Brady.

„Crystal“

Praeitais metais buvo atnaujinti du laivai – vienas šią vasarą praleis Viduržemio jūroje, o kitas birželio mėnesį plauks Panamos kanalu iš Majamio į San Diegą, taip pat kurį laiką bus Aliaskoje.

„Cunard“

Prabangus „Queen Anne“ laivas šią vasarą plaukios po Britų salas, Skandinaviją ir kitas Europos vietas.

„Holland America Line“

Šis kruizinis laivas geriausiai žinomas dėl kelionių po Aliaską. Visgi jau netrukus jis pasiūlys 35 dienų maršrutą, kuriame bus plaukiama per Naująją Škotiją, Grenlandiją, Islandiją, Skandinaviją iš Bostono.

„Scenic“

Naujausias laivas 2024 metų pabaigoje išplauks į Naująją Zelandiją, kur vyks dviejų savaičių trukmės maršrutas po fjordus. Kelionėje lauks daugybė pulsą sužadinančių nuotykių: pavyzdžiui, pramogos vandens motociklais, sraigtasparniais.

„Seabourn Pursuit“

Šis kruizinis laivas šiemet plaukios pietinėje Ramiojo vandenyno dalyje. Balandį ir rugpjūtį bus siūlomi maršrutai, skirti Antrojo pasaulinio karo istorijai.

„Silversea“

Laivas „Silver Spirit“ 16 dienų plauks iš Kataro į Seišelius. Keliautojai galės mėgautis prabangiais patogumais, saule, sustodami grožėsis dangoraižiais, palmių sodais, bus rengiamos ekskursijos, rašo Natalie Wilson portale „Independent“.

„Fred. Olsen Cruise Lines“

Su laivu „Bolette“ galite plaukti į Škotijos salas. Kelionė prasideda Liverpulyje. Išvyka trunka penkias dienas, apžiūrimos įvairios salos, ežerai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją