Taikau šį patarimą beveik visose pasaulio vietose. Tel Avivas kaip tik toks ir yra. Tai pasivaikščiojimų miestas, kur kiekvieną kartą išėjus į gatvę įdomu apsidairyti. Jis nėra iščiustytas, nėra prabangus, tačiau vis tiek traukia akį.

Patys gyventojai jį vadina Baltuoju miestu. Šitas apibūdinimas atsirado dėl didelio skaičiaus baltų bauhaus stiliaus pastatų, pasižyminčių griežtomis formomis ir asimetrija. Dėl šių pastatų miestas yra įtrauktas ir į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą.

Sakoma, jeigu nori pažinti tikrąjį miesto veidą, ateik į turgų, pabendrauk su pardavėjais ir, aišku, apsipirk. Taigi noriu jums pristatyti patį svarbiausią ir populiariausią Tel Avivo turgų – Karmel market.

Šį turgų mėgsta ne tik patys miestiečiai, bet ir labai noriai jį lanko turistai – sakoma, kad tai viena pigiausių vietų, kur galima apsipirkti Tel Avive. Kai kas, du ar net tris kartus pigiau nei vietinėse parduotuvėse.

Štai vieni marškinėliai čia kainuoja 8 eurus, jeigu nori, gali pirkti iš karto du už 14. Tik, aišku, ir čia neišvengsite padirbinių – garsių prekės ženklų klastočių, todėl būkite atidūs.

Taip pat šitame turguje patiks nemėgstantiems įkyrių pardavėjų – čia niekas nelenda ir per prievartą savo prekių nekiša. Ateini, paklausi – gauni atsakymą, nenori – praeini ir niekas tau nesuka galvos.

Karmel turgus – kaip didžiulė universalinė parduotuvė, kurioje rasite visko. Nuo drabužių, turistinių suvenyrų iki pačių įvairiausių maisto produktų. O aš pavyzdžiui, mėgstu čia ragauti gatvės maistą. Tad dabar mano mėgstamiausia dalis, apie tai, ką privalote paragauti Tel Avivo gatvėse.

Falafelių Lietuvoje tikriausiai jau niekam nebereikia pristatinėti – tai yra aliejuje kepti iš avinžirnių gaminami rutuliukai. Bet ar žinojote, kad būtent falafeliai yra tituluojami kaip populiariausias Izraelio gatvės maistas? Falafelių užkandinės yra kiekvienoje gatvėje, ant kiekvieno kampo, o aš apsilankiau pačioje populiariausioje ir vietinių mėgstamiausioje – Sabicho Frishmano falafelinėje.

Čia viską gamina tiesiog vietoje. Vyriškis formuoja falafelius iš žalios masės, juos verda aliejuje ir paduoda kolegai, kuris padaro dubenį iš daržovių, prideda padažų, pačių falafelių ir pateikia. Dubenėlis falafelių, kurį profesionalai paruošia per kelias minutes, kainuoja 11 eurų.

Geras falafelis turi būti iš išorės traškus, viduje minkštas ir ne per sausas. Tai yra labai svarbu. Taigi šioje vietoje falafelis yra šlapias – toks, koks ir turi būti. Ir visos tos daržovės priderintos tobulai. Šalia patiekiama raugintų kopūstų, humuso, gal 3 rūšių padažų. Tobula. Labai geras, greitai pagaminamas ir greitai suvalgomas gatvės maistas. Nieko keisto, jog eilė prie šio kiosko – amžina.

Apie išskirtinius Tel Avivo parkus ir naktinį gyvenimą daugiau pamatysite naujoje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)