– Iš Anglijos nutarėte persikelti į itin kontrastingą Tailandą. Kas nulėmė šį sprendimą?

– Su žmona nusprendėme keltis į Tailandą, kai COVID-19 pandemijos metu Londone viskas užsidarinėjo. Mes dirbome internetu, tad buvo logiška persikelti į Tailandą ir dirbti iš ten. Man Londonas niekada nepatiko – aš esu kilęs iš mažo miesto, todėl man mieliau gyventi mažesniame miestelyje.

– Papasakokite apie savo kavinių verslą. Su kokiais procesais tenka susidurti užsieniečiui, norinčiam pradėti verslą Tailande?

– Kadangi daug valgau ir geriu kavos, buvo labai lengva apsispręsti dėl kavinės atidarymo. Anglijoje dirbau kavinėje apie 6 metus. Man ir žmonai nebuvo sunku nei gaminti, nei daryti kavą, tad nusprendėme, jog kavinė Tailande būtų gera mintis. Manau, kad procesai tokie patys kaip ir visur – reikia praeiti sveikatos patikras, gauti licencijas, mokėti mokesčius. Tailandiečiams to kaip ir nereikia, tik užsieniečiams.

Gintaras Kasiliauskis su žmona gyvena Tailande (tailandieciai.lt nuotr.)

– Verslą kuriate ne pačiose turistiškiausiose Tailando vietose – iš pradžių Burirame, po to Khon Kaen. Ar tokiose vietose juntama didelė konkurencija iš vietinių verslų? Kokių iššūkių kyla vykdant kavinės veiklą?

– Šiomis dienomis visur yra užsieniečių ir maisto įstaigų netrūksta. Konkurentų yra, bet mes per daug apie tai negalvojame. Kol maistas skanus ir yra ką išgerti, žmonės visada ateis. Didžiausias iššūkis – išmokyti savo darbuotojus, kad ne viskas turi būti aštru.

– Ką patartumėte kitiems lietuviams, norintiems pradėti verslą Tailande?

– Nebus taip lengva, kaip visi pasakoja, bet jei nusprendėte pradėti verslą, manau, kad tiesiog reikia susikaupti ir nepasiduoti.

– Kaip atrodo jūsų kasdienybė gyvenant Tailande? Galbūt kažko pasigendate iš europietiško gyvenimo?

– Gyvenimas Tailande panašus kaip ir Europoje. Pabundu ryte, einu pasivaikščioti, pavedžioti šunį. Kava, pusryčiai, sporto klubas, darbas, vakarienė ir kartais – pora gėrimų. Visur tas pats. Man patinka rutina.

Gintaras Kasiliauskis su žmona gyvena Tailande (tailandieciai.lt nuotr.)

– Ar mokotės tajų kalbos? Kaip sekasi perprasti šią kalbą?

– Taip, kalba gan sunki. Kadangi aš čia jau pakankamai ilgą laiką, po truputį pradedu suprasti.

– Kokios Tailando vietos ar regionai yra jūsų patys mylimiausi?

Koh Samui vakarėliai, Krabi poilsis, Koh Tao nardymas, Bankoko šokių salės, Chiang Mai kalnai, Buriam automobiliai… Galėčiau vardyti ir daugiau. Tailande gali rasti visko – ši šalis turi, ką pasiūlyti visiems pomėgiams ar biudžetams. Planuojantiems kelionę į Tailandą, siūlyčiau nuspręsti, ko jie ieško ir ko nori, nes gali būti lengvai sutrikę.

– Kokiais 3 žodžiais apibūdintumėte Tailandą?

– So f****g hot! (juokiasi)

Daugiau įspūdžių iš Tailando – „Facebook“ grupėje „Tailandiečiai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)