Ko reikia, norint patekti į Futbolo čempionatą Katare?

Dauguma įsigijusių bilietus į futbolo rungtynes internetu gali pateikti leidimo įvažiuoti prašymą internetu ir atsivežti su savimi tris bilietų neturinčius asmenis, rašo euronews.com. Jau turint „Hayya Card“ – sirgaliaus tapatybės kortelę, su ja galima patekti į futbolo rungtynes ir likti šalyje iki sausio 23 d.

Su sirgaliaus kortele galėsite nemokamai naudotis viešuoju transportu (autobusais, metro ir tramvajais) tomis dienomis, kai vyksta futbolo rungtynės.

Ar prieš vykstant į Katarą reikia pasidaryti „COVID-19“ testą?

Jau nuo lapkričio 1 d. atvykstantiems į Katarą nereikėjo prieš išvykimą atlikti PRG arba greitojo antigenų testo. Be to, prieš atvykimą nebereikia iš anksto registruotis valstybinėje sveikatos programėlėje „Ehteraz“.

Atvykusiems į Pasaulio futbolo čempionatą neberiekia ir pažymėjimo dėl skiepų nuo koronaviruso.

Patartina įsigyti kelionės draudimo polisą, kuris aprėptų ir kelionę, ir bet kokią planuojamą veiklą. Katare – puikios greitosios medicinos pagalbos įstaigos, tačiau privatus gydymas gali būti brangus.

Kaip užsisakyti apgyvendinimą Kataro pasaulio futbolo čempionato metu?

Apgyvendinimo vietų užsakymo procesas šiek tiek skiriasi nuo ankstesnių pasaulio futbolo čempionatų. Nepriklausomai nuo to, ar einate į rungtynes, būsite nukreipiami į oficialią turnyro viešbučių, vilų, apartamentų ir sirgalių kaimų rezervavimo agentūrų svetainę.

Jei šalyje būsite ilgiau nei 24 valandas, pateikiant prašymą dėl „Hayya Card“ kortelės reikia turėti apgyvendinimo rezervaciją. Tai būtina net ir tuo atveju, jei turnyro metu planuojate apsistoti pas šeimos narius ar draugus; apgyvendinimo vietą turėsite užregistruoti „Hayya“ portalo svetainėje.

Ar Katare galima nusipirkti alkoholio?

Įstatymai Katare gali stipriai skirtis nuo jūsų šalies įstatymų, ypač kalbant apie alkoholį ir elektronines cigaretes.

Kataro parduotuvėse nėra pirkti alkoholio, o įvežti alkoholio į šalį draudžiama. Amžius, nuo kurio galima vartoti alkoholį, yra 21 metai.

Prieš pat čempionato pradžią FIFA paskelbė, kad pasaulio futbolo čempionato stadionuose nebus prekiaujama alkoholiu. Arenose bus galima įsigyti nealkoholinio alaus.

Alkoholio bus galima nusipirkti tik sirgalių zonoje, FIFA sirgalių festivalyje, kitose sirgalių lankomose vietose ir licencijuotuose viešbučiuose, restoranuose bei baruose.

Sirgaliams patariama iš anksto pasidomėti nikotino vartojimo taisyklėmis šalyje, nes šalyje draudžiama naudoti ar įvežti elektronines cigaretes.

Nuo 2014 m. Katare uždraustos elektroninės cigaretės. Pažeidus šią taisyklę, gresia iki 10 000 rialų (apie 2 694 eurų) bauda ar net laisvės atėmimo bausmė.

Homoseksualumas Katare yra laikomas neteisėtu, o intymumo demonstravimas viešumoje, nepriklausomai nuo seksualinės orientacijos ar lyties, laikomas nusižengimu. Pasaulio futbolo čempionatą rengianti šalis pareiškė, kad „visi yra laukiami“ ir kad draugams ar nesusituokusioms poroms, gyvenančioms viename viešbučio kambaryje, nebus jokių apribojimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)