Visų įmanomų kontaktų mažinimas

Dubajaus valdžia išpublikavo viešbučių ir prie jų esančių paplūdimių veikimo taisykles. Atvykę į viešbutį klientai turės užpildyti deklaraciją apie sveikatos būklę. Prie įėjimų į visus viešbučius turės būti bekontakčiai termovizoriai, kurie matuos darbuotojų ir svečių kūno temperatūrą. Į viešbučio vestibiulį bus įleidžiami tik klientai su patvirtintu numerio užsakymu.

Viešbučio teritorijoje visi turistai privalės dėvėti kaukes ir laikytis dviejų metrų atstumo. Ten, kur įmanoma, bus įvestos užsiregistravimo ir išsiregistravimo internetu procedūros.

Viešbučio numeris tarp lankytojų turi mažiausiai parą pabūti tuščias. Jei numeryje gyveno žmogus, įtariamas COVID-19 arba medicinos darbuotojas, numeris turi būti tuščias 72 val.

Viešbučių restoranai veiks ne daugiau nei 30 proc. apkrova, minimalus atstumas tarp stalų – 2 m. Viešbučiams rekomenduojama skatinti aptarnavimą numeriuose ir maistą išsinešimui.

Dubajus

Viešbučiuose liks uždaryti barai, vandens parkai, teminiai parkai, baseinai, saunos, SPA centrai, naktiniai klubai ir maldos kambariai. Leista veikti parduotuvėms, jos turės laikytis higienos saugumo reikalavimų.

Paplūdimiuose – su kauke ir su savu rankšluosčiu

Bendrieji paplūdimiai Dubajuje liks uždaryti. Paplūdimius prie viešbučių atidarys, bet į juos įleis tik viešbučių klientus, kitiems asmenims bus draudžiama pardavinėti bilietus į šiuos paplūdimius.

Poilsiautojus įleis į paplūdimį tik pamatavus temperatūrą, jiems bus nurodyta laikytis socialinės distancijos. Visi poilsiautojai, taip pat ir vaikai, paplūdimyje turės dėvėti kaukes. Paplūdimyje kiekvienas privalės turėti savo rankšluostį, atsivežtą iš namų. Naudotis viešbučių rankšluosčiais bus draudžiama.

Dušai, persirengimo kabinos ir tualetai paplūdimiuose bus uždaryti. Bus draudžiama rinktis į didesnes nei 10 žmonių grupes. Atstumas tarp grupių (šeimų, porų, draugų kompanijų) paplūdimyje ir vandenyje turės būti ne mažesnis nei 4 m.

Paplūdimiuose veiks restoranai, tik svečiams rekomenduojama naudotis bekontakčiais mokėjimais. Bus galima nuomotis valtis, vandens dviračius, vandens slides, nardyti, tik grupėje galės būti ne daugiau nei 5 žmonės.

Draudžiami vakarėliai ir renginiai tiek lauke, tiek patalpose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)