Pirmiausia atvykus į Tailandą nustebino du dalykai – jau anksčiau tautiečių išgirtos gana mažos kainos ir nedidelis užsienio turistų skaičius.

Tikėtina, kad prieš COVID pandemiją ši šalis atrodė visai kitaip, tačiau Pukete buvo matyti, kad šiuo metu atvykstančiųjų skaičius dar tikrai menkas. Vardan tikslumo, reikėtų pasakyti, kad mums prieš atvykstant į šalį, nepaisant vakcinacijos statuso, buvo reikalingi COVID testai, tada reikalaujama testą iškart atlikti atvykus į Tailandą ir dar pakartoti po 5 dienų. Paskaičiavus išlaidas visiems testams, išėjo gana nemaža suma. Vis dėlto, visai neseniai Tailandas nusprendė nebereikalauti testų iš atvykstančių turistų, tačiau jau atvykus į šalį atlikti testą vis tiek teks.

Apie menką turistų skaičių buvo galima spręsti ne tik iš pustuščių paplūdimų, tačiau ir iš viešbučių užimtumo. Bendrai 4-5 žvaigždžių viešbutį nakčiai dviem asmenims su pusryčiais šiuo metu galima užsisakyti už maždaug 30-35 Eur. Tiesa, mes šiek tiek paeksperimentavome ir viešbučius, prieš tai juos apžiūrėję per „Booking.com“ ar „Agoda“, užsisakydavome atvykę į vietą. Kambarį užsisakius vietoje kaina dažniausiai dar pamažėdavo, o kartais taip pavykdavo sutaupyti ir nemenką sumą.

Absoliuti dauguma turistų, kuriuos sutikome šioje Puketo saloje buvo atvykę ir Rusijos. Kai kur – šeimos su vaikais, tačiau daugiausia – vyresnio amžiaus žmonės. Kai kurie pasakojo, kad čia gyvena jau mėnesį ar ilgiau.

Pasklidus žiniai, kad Tailande yra įstrigę apie 7 tūkst. šios šalies piliečių, sutrikę jų atsiskaitymai bankuose, atšaukinėjami skrydžiai, buvo matyti ir tam tikras kai kurių pasimetimas. Priėję jie mandagiai klausdavo, ar mes taip pat iš Rusijos, tačiau pasakius, kad esame lietuviai, kalbos dažniausiai greitai baigdavosi.

Kalbant apie kainas, jos šioje šalyje tikrai nėra didelės. Pavalgyti vakarojant restoranėlyje ant jūros kranto vienam asmeniui patiekalas, labai daug nesirenkant ir renkantis neskaičiuojant, kainuodavo apie 200-300 batų, kas yra apie 5-8 Eur. Taupantiems alternatyvų taip pat yra. Vietinis patiekalas, kurį galėčiau palyginti su lietuvišku plovu, čia kainuoja apie 60-80 batų, kas yra 1,6- 2,2 Eur.

Gali pasirodyti keista, bet mūsų patarimas ieškantiems kur apsistoti būtų viešbučius rinktis visai ne prie jūros.

Pavažiavus kiek tolėliau nuo turistinių vietų sumažėja ir nakvynės kainos. Patys pasirinkome Krabi regione esantį viešbučio kompleksą, kuriame, pasirodo, gyvena ir laukinės beždžionėlės, o jis pats yra prie įspūdingos kalvos (Ao Nang Cliff View Resort). Gavę praktiškai namuką medyje su pusryčiais dviem už naktį mokėjome vos 675 batų, kas yra 18 Eur. Atvirai pasakysiu, ryte ant namukų stogų šokinėjančios ir taip turistus žadinančios beždžionės paliko didesnį įspūdį nei prabangesni viešbučiai.

Ką būtina padaryti Tailande – tai nueiti į masažą. Masažai yra tai, kuo šioje šalyje reikia mėgautis kasdien. Jų kainos prasideda maždaug nuo 250 batų, kas yra 6,7 Eur. Šiuo malonumu už tokią sumą galima mėgautis visą valandą.

Ir vienintelis dalykas, kuris mums šioje dviejų savaičių kelionėje pasirodė mažų mažiausiai neįprastas, tai populiarusis sekso turizmas.

Jau nekalbant apie Puketo saloje esantį Patongo miestą bei garsiąją gatvę, kurioje galima pamatyti ne tik įvairiausius lady boy šou, bet ir nusipirkti sekso paslaugas, visos kelionės metu stebėjome turistus, kurie su tailandietėmis leisdavosi į keliones, pirkdavo joms gėrimus, daiktus, nors kartais net nesusikalbėdavo, mat jos ne visos geba kalbėti angliškai.

Tailande iš viso praleidome dvi savaites ir galime pasakyti, kad, ko gero, šiuo metu yra pats geriausias laikas pamatyti šią šalį. Turistų nedaug, o kainos – mažesnės nei įprastai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją