2021 m. gruodžio 1 d. 12:26 val., vilkėdamas kostiumą ir užsidėjęs akinius nuo saulės, Randy oficialiai paskelbė apie Slowjamastano valstybę, kuri yra nepriklausoma nuo JAV. Jos sostine tapo Dublandija, rašoma CNN.

Nors šalis turi ne vieną keistą įstatymą (pavyzdžiui, draudimą avėti „Crocs“), ten taip pat yra tokie įprasti valstybių požymiai, kaip pasas, vėliava, valiuta, himnas.

Slowjamastanas

Slowjamastanas netgi teigia turintis daugiau kaip 500 registruotų piliečių, o dar 4,5 tūkst., kaip teigiama, yra gavę sąlyginį sutikimą arba laukia eilėje pilietybės.

„Kai nesu radijuje, tikėtina, keliauju į šalį, apie kurią dauguma nėra girdėję, – sakė B. Williamsas CNN prieš pat kelionę į Turkmėnistaną – paskutinę šalį iš 193 JT pripažintų valstybių sąrašo. – Viena iš priežasčių, kodėl sukūriau Slowjamastaną, buvo ta, kad po 193 šalių norėjau 194-osios!“

Naujoji šalis yra prie 78-ojo Kalifornijos valstijos kelio, už dviejų su puse valandos kelio į šiaurės vakarus nuo San Diego. Nedidelis žemės sklypas yra tik dykuma, tačiau prie greitkelio Randy pastatė didžiulį užrašą „Sveiki atvykę į Slowjamastaną“, įrengė pasienio kontrolės postą ir virš savo kabineto išskleidė spalvingą Slowjamastano vėliavą.

Slowjamastanas

Sukurti savo šalį R. Williamsą įkvėpė tai, kad keliaudamas po pasaulį jis aplankė įvairias „mikrovalstybes“ – nepriklausomybę paskelbusias teritorijas, kurioms dažnai vadovauja ekscentriški lyderiai.

Aiškindamas savo respublikos „valdymo“ sistemą, Randy teigė, kad yra diktatūra.

„Kartais rengiame specialias balsavimo ceremonijas ir referendumus. Neseniai leidau piliečiams balsuoti dėl to, koks turėtų būti mūsų nacionalinis vaisius, sporto šaka ir net kaip turėtų vadintis mūsų nacionalinis gyvūnas“, – pasakojo jis.

Gali atrodyti gana paradoksalu, kad „respublikoje“ valstybės vadovu yra diktatorius, bet tai ir yra esmė. Randy kelionės jį nuvedė į keisčiausias pasaulio vietas ir jis iš arti pamatė keistus kultus, prieštaravimus, egzistuojančius tokiose vietose, kaip Šiaurės Korėja.

Slowjamastanas

R. Williamsas mėgsta pozuoti nuotraukoms ir viešai kalbėti vilkėdamas ryškiai žalią uniformą su netikrais kariniais apdovanojimais, auksiniais antpečiais bei tamsintais akiniais nuo saulės. Jis samdo „pasienio sargybinius“ ir apsupa save „apsauga“, kai rengia renginius Slowjamastano Respublikoje, bei taiko draudimų sąrašą, kurio turi laikytis visi piliečiai ir lankytojai, jog išvengtų „ištrėmimo“.

Šiuo metu tarp šių draudimų yra „repas“ ir „žmonės, kurie deda kojas ant prietaisų skydelio“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją