Kyšulio smaigalys, priklausomai nuo vėjo, nuolat keičia formą ir vietą. Šį nuostabų paplūdimį supa pušys, o jo kraštus skalauja krištolo skaidrumo jūra.

Trečia pagal dydį Adrijos jūroje Bračo sala į ilgį nutįsusi tik apie 40 km, tačiau kartu yra aukščiausia Kroatijos sala. Vidovicos viršūnė Vidova Gora plokščiakalnyje kyla į 778 m aukštį. Nuo šio plokščiakalnio atsiveria ne tik Bračo salos panorama, bet ir kaimyninių salų pakrantės.

Bene didžiausia Bračo salos įžymybė – vaizdingasis Auksinio rago (Zlatni rat) kyšulys, išsišovęs ties Bolo gyvenviete salos pietuose. 500 m ilgio kyšulio smėlėtas smaigalys, skalaujamas jūros bangų ir pustomas vėjo, nuolat keičia savo formą.

Auksinio rago kyšulys yra šalia Bolo gyvenvietės. Šis paplūdimys nuo seno vilioja tiek vietinius, tiek užsienio turistus. Visi čia suvažiuoja pasidžiaugti saule, maudynėmis jūroje ir įvairiomis vandens sporto rūšimis.

Auksinio rago kyšulyje galima nardyti, pasivažinėti vandens slidėmis, paplaukioti kateriu traukiama gumine valtimi, šokti su parašiutu, pažaisti tinklinį paplūdimyje ir pan. O tie, kas nori tiesiog ramiai pasiilsėti ir neperkaisti saulėje, gali pasivaikščioti po pušynus, pakeliui grožėdamiesi romėnų laikus menančiomis vilomis su baseinais viduje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)