Visgi viena gražiausių Kroatijos vietų – Plitvicos ežerų nacionalinis parkas. Saugoma parko teritorija yra it brangakmeniais nusagstyta žalsvai melsvais vandens telkiniais, sklandžiai įsiterpusiais į vešlios augmenijos patalą. Žalia gamta čia galima gėrėtis vasarą, bet tai jokiu būdu nereiškia, kad žiemą parkas taip pat nežavi, rašoma portale express.co.uk.

Nuo gruodžio mėnesio Plitvicos ežerų parkas pavirsta tikra ledinio grožio oaze, nes čia visada paspaudžia šaltukas ir iškrenta sniegas.

Plitvicos ežerų nacionalinis parkas

Apsilankyti parke žiemą verta ne tik dėl įstabių vaizdų, tačiau ir todėl, jog šaltuoju metų laiku čia lankosi kur kas mažiau žmonių nei vasarą. Tai reiškia, kad didingą tylą tuo metu parke trikdo nebent likusių paukščių balsai.

Per metus sniego šiame regione iškrenta tiek, jog visas jis sudarytų 70 cm sluoksnį. Kadangi laikosi žema temperatūra, didžioji dalis sniego neištirpsta ir pusnys išbūna nuo gruodžio iki vasario.

Jei visiška ramybė, privatumas ir pasakiškas grožis jums dar nėra pakankami motyvai apsilankyti Plitvicos ežerų parke, galbūt sugundys kaina. Bilietą, žinoma, teks pirkti, bet žiemą jis kainuoja tik ketvirtadalį vasarą prašomos sumos, t. y. 10 eurų suaugusiam asmeniui. Pravartu žinoti, kad žiemą Plitvicos ežerų parkas veikia nuo 8 iki 15 val.

Plitvicos ežerų nacionalinis parkas

Čia apsilankantiems žmonėms siūloma perplaukti valtimi didįjį Kozjako ežerą arba pralėkti traukiniu, pro kurio langus pavyks paganyti žvilgsnį į visą parko panoramą. Nors apgyvendinimo paslaugų verslui čia, kaip ir visur Kroatijoje, būdingas sezoniškumas, tikrai pavyks surasti veikiančių viešbučių arba nuomojamų kambarių kaimo stiliaus namuose.

Lengviausia į Plitvicos ežerų parką nuvykti iš šalies sostinės Zagrebo, į kurį skrenda lėktuvai iš daugelio Europos sostinių. Nuo Zagrebo iki žiemos rojaus – tik dvi valandos kelio, o plentas, kuriuo teks važiuoti, – valomas ištisus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)