Pasak „Daily Mail“, būtent šios pilies teritorijoje buvo nufilmuotos Nevermoro akademijos scenos.

Leidinio paskelbtame vaizdo įraše matyti, kad serialas buvo kuriamas originalioje Kantakuzino pilyje, kuri vėliau buvo „patobulinta“ naudojant kompiuterinę grafiką.

Verta paminėti, kad Kantakuzino pilis nėra vienintelė vieta Rumunijoje, kur buvo filmuojamas serialas „Trečiadienė“ – pagrindiniai filmavimai vyko Rumunijos sostinėje Bukarešte.

Kantakuzino pilis Rumunijoje – kaip ten patekti?

Neoromaninė Kantakuzino pilis stovi Rumunijos Karpatuose esančiame Bustenio miestelyje. Kartais ji dar vadinama Zamoros pilimi (Zamora Castle), nes yra Zamoros geografinėje vietovėje.

Pilis pastatyta XX a. pradžioje įtakingo Rumunijos valstybės veikėjo Gheorghe Grigore Cantacuzino, kuris buvo vienas turtingiausių to meto Rumunijos žmonių, užsakymu.

Atstumas nuo Bukarešto iki pilies yra apie 130 km. Šį kelią tiesioginiu traukiniu galima įveikti greičiau nei per 2 valandas.

Kantakuzino pilies komplekso bendras plotas – daugiau kaip trys tūkstančiai kvadratinių metrų. Pilies pastatą supa parkas su kriokliu, grota ir fontanais. Centriniame paviljone saugoma unikali Rumunijos heraldikos kolekcija, įskaitant su Kantakuzinų gimine susiję šeimų portretai. Čia taip pat rengiamos įvairios laikinos parodos.

Kantakuzino pilis dabar atvira visuomenei. Bilietas į pilį, meno galeriją ir skulptūrų parką suaugusiesiems kainuoja 55 Rumunijos lėjos (apie 11 eurų), tačiau už 35 lėjas (apie 7 eurus) galima aplankyti tik pilį ir parką. Viešbučio teritorijoje taip pat yra restoranas ir atrakcionų parkas. Daugiau informacijos rasite pilies svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją