Pirmosiomis dienomis Sicilijos pakrantės miestelyje apsilankę lietuviai negalėjo patikėti išvydę kainas vietinėse kavinėse. „Čefalu miestelyje kainos kaip litais, tik eurais: užkąsti ir papramogauti galima mažiau nei už 10 eurų“, – sako laidos „Du dydžiai po Siciliją“ kūrėjai.

Apsidžiaugusi piniginės neplėšančiomis kainomis pora savęs nevaržė ir per vieną dieną išragavo beveik visus pagrindinius itališkus patiekalus. Anot keliautojų, Čefalu visur galima rasti puikių makaronų, picos, ledų ar vietinio deserto „Cannoli“.

Po gausios puotos keliautojai sumanė užkopti į stačią uolą Rocca, ant kurios yra stovėjusi deivės Dianos šventykla ir viena garsiausių normanų katedrų Sicilijoje. Lipimo į kalną idėja gimė spontaniškai, tad tam nebuvo tinkamai pasiruošta – ne itin patogi kalnuose avalynė, laisvalaikio apranga, bet tai keliautojų nuotaikos nesugadino.

Vėliau pora aprodė išsinuomotą butą, kuriame nebuvo lėkščių ir kondicionieriaus.

Kiek Sicilijoje kainuoja maistas, pramogos ir nakvynė? Kaip atrodo atostogų namai ir keliautojų kasdienė buitis? Smagūs „pasikalbėjimai“, lankytinos vietos, skanėstai ir nepagražinta poros kasdienybė – visa tai pamatysite pirmoje laidos „Du dydžiai po Siciliją“ dalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)