Lietuvoje tik pasirodžius pirmam sniegui, šeima sušoko į Karamelę ir pabėgo nuo žiemos. Kelionę pradėjo įprastai, nuo Lenkijos, bet joje neužsibuvo, nes labai skubėjo greičiau pasiekti svajonių miestą Paryžių. Nuo jo jau bus pradedamas oficialus kelionės maršrutas, kurį autosportui prijaučiantys Oksana ir Paulius simboliškai pasirinko tokį, kuris atkartos garsiojo Dakaro ralio originalų maršrutą ParyžiusDakaras.

Įveikti tokį kelią su senole Karamele, kuri be to, kad teturi 57kW galios, bet dar ir yra pilnutėlė daiktų, bus nemenkas iššūkis, tačiau būtent nuotykių šeima ir ieško, todėl lengvi ir maksimaliai komfortiški keliavimo būdai jų nedomina.

Visus šeimos nuotykius, tiek pernai, tiek ir šiais metais jau galima stebėti per „Delfi TV“ penktadieniais 20:30val arba Youtube kanale „Oxiuke“, laidos pavadinimas „Šeima ant ratų. Afrikos link“.

Paryžiuje – ne tik romantika

Pirmoji šeimos stotelė – Paryžius – tikras turistų magnetas, kasmet čia apsilanko virš 10 milijonų lankytojų. Tik ar visi jie visada svetingai pasitinkami ir ar vietiniai prekybininkai nepabando kartais tvarkos nežinančių atvykėlių „apsukti aplink pirštą“?

Kadangi didžiuliame ir sausakimšame Paryžiuje smarkiai ribojamas automobilių eismas, Ragauskai nusprendė išbandyti viešąjį transportą. Sekdami visas instrukcijas traukinių terminale, jie įsigijo turistams skirtą bilietą 2 paroms ir džiaugėsi, kad viskas pavyko, nors sumokėti teko nemažai.
Tačiau vėliau, pakalbėję su vietiniais, Paulius ir Oksana išsiaiškino, kad net savaitinis Paryžiaus gyventojų bilietas kainuoja dvigubai mažiau, negu turistinis dviejų dienų! Be to paaiškėjo, kad tramvajuose jų turimas bilietas net negalioja.

Tiek šis faktas, tiek sudėtingas manevravimas su vežimėliu tarp tokios gausybės žmonių, kiek apkartino keliones viešuoju transportu Paryžiuje. Vis dėlto, įspūdį padarė jo puikus išvystymas mieste, o mažosios keliautojos Lėja su Urte visada džiaugėsi išbandydamos naujas transporto priemones.

Maršrutai painūs – teko ir pasiklysti, ir dėl to pasipykti, o visą tai pamatyti žiūrovai galės jau
pirmose laidose. Kaip bebūtų, visos Paryžiaus įžymybės buvo pasiektos sėkmingai ir apžiūrėtos, o aktyviai paturistavus, visuomet į duris pasibeldžia alkis, ypač keliaujant su vaikais.

Kainos Paryžiaus kavinėse tikrai nemažos, bet tuščiais pilvais keliauti irgi ne išeitis, tad šeima labai apsidžiaugė suradusi laisvą staliuką viename puikiai atrodžiusiame restoranėlyje. Meniu pasirinkimas – vos keli patiekalai, jų kainos kaip ir aiškios. Šeima užsisakė maistą ir gėrimų. Padavėjas iškart atneša užkandžių, kas labai pradžiugino vaikus, o Paulius su Oksana nė kiek neabejojo, kad nors ir neprašė, jie pateikti prie užsakyto vyno, kas įprasta Pietų restoranuose.

Šeimyna, skaniai pavalgiusi, dar užsisakė ir desertus, o prie jų, žinoma, norisi pagurkšnoti kavos. Kapučino kava meniu neįrašyta, bet padavėjas noriai sutinka jos atnešti. Ragauskai lydėsi nuo puikaus aptarnavimo, kol… negavo sąskaitos. Ir štai paaiškėja, kad net neužsakyti užkandžiai jiems atsiėjo 15 Eur, o kapučino 10 Eur, nors meniu siūlomų kavų kainos siekė 3 eurus. Čia išryškėjo dar viena vietinių prekybininkų pasipelnymo schema.

Paryžiaus gyventojai, su kuriais vėliau šeimai teko bendrauti, pripažino, kad turistų mėgstamose vietose galima sulaukti bet kokių kainų, nebūtinai pagal meniu, todėl patys vengia restoranų miesto centre arba eina tik į atrinktus, sąžiningus ir gerai pažįstamus.

Dar tik pati kelionės pradžia, o jau iškart kiek visokių pamokų. Keliautojai po kiekvienos tokios patirties pasidaro išvadas, o Paulius netgi rašo blog’ą su savo patarimais, kaip nekartoti jų klaidų ir įvairiomis labai naudingomis rekomendacijomis.

Sekite šeimos nuotykius Instagram’e ČIA ir ČIA, kur jie dalijasi visomis naujienomis realiu laiku, o laidų įrašius žiūrėkite per Delfi TV penktadieniais 20:30 ir Youtube „Oxiuke“ kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją