Genujos Staglieno kapinės – vienos didžiausių ir gražiausių Europoje. Apie jas reikėtų pasakyti ką nors gražaus ir didingo. Bet jau pasakė Ernestas Hemingway: „Staglieno kapinės – vienas pasaulio stebuklų.“ Kažkada Marko Twaino plunksnos išgirti nauji žvilgantys paminklai šiandien papilkėję nuo dulkių ir smogo, tačiau dėl to ne mažiau įspūdingi. Kalnų šlaituose terasomis išsidėsčiusios kapų eilės.

Paminklai ir koplytėlės kokių tik nori stilių: gotikos, bizantiškojo, neoegiptietiškojo, liberty, mezopotamiškojo, neoklasiškojo ir t. t. Gražiausi laidosenos meno pavyzdžiai. Negailėjo jiems pinigų XIX amžiaus buržua – sukūrė muziejų po atviru dangumi. Vienas meniškiausių Europos nekropolių užima apie 18 tūkst. kvadratinių metrų.

Netoli centrinio įėjimo – bažnyčia, Romos Panteono kopija, priešais ją stūkso 9 metrų aukščio statula „Tikėjimas“ (šv. Elena su kryžiumi). Užkopus į aukščiausią kapinių tašką – dar viena bažnyčia.

Cimitero Monumentale di Staglieno Genujoje (Italija) vadina muziejumi po atviru dangumi dėl daugybės nuostabių paminklų.

Kviečiame pasižvalgyti į šį muziejų nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)