Jei šį sezoną norite būti madingi, pasirūpinkite, kad jūsų kelionės tikslas būtų nuspalvintas rožinėmis spalvomis pradedant fuksijų ir baigiant koralų atspalviais. Jeigu jums reikia šiek tiek įkvėpimo, štai keletas geriausių rožinės spalvos lankytinų vietų Europoje, rašo euronews.com.

Riomadžorė Italijoje – lašišų atspalvio kaimelis

Riomadžorė yra vienas iš garsiųjų spalvingų Cinque Terre kaimelių. Ant uolos šlaito pabirusi krūva namų, nudažytų lašišų ir rožine spalvomis, tarsi liejasi žemyn į mažą uostą. Atvykstant iš La Specijos miesto, Riomadžorė būna pirmoji iš penkių gyvenviečių. Ją su kitais vaizdingais kaimeliais jungia uolų viršūnėmis einantis pėsčiųjų takas, nuo kurio atsiveria įspūdingi vaizdai.

Tik įspėjame, kad vasarą Cinque Terre dažnai būna labai perpildytas, todėl čia geriausia vykti į sezono pabaigą, kai viskas pradeda rimti.

Riomadžorė

„Wi-Ki Woo“ viešbutis Ibizoje – Barbės vakarėliai

Jei negalite nuvykti į Barbės svajonių namus Malibu, Ibizoje galite rasti rožinį viešbutį, realizuojantį visas svajones. San Antonijuje esantis viešbutis yra tikra saldainių spalvos ekstravagancija. Čia galite tikėtis širdelės formos baseino plūdurų, rožinės spalvos gultų, disko rutulių ir fuksijų spalvos apšvietimo vakarais.

Šis viešbutis skirtas tik suaugusiesiems. Kiekvieną vakarą čia groja didžėjus, o vidurnaktį prasiveria „veidrodinė spinta“, pakviesdama į dekadentišką klubą.

Elafonisis Kretoje – rausvos spalvos paplūdimiai

Kaip ir vynas, rožinis smėlis visuomet atrodo ypatingesnis negu baltas. Vienas garsiausių pasaulyje rožinių paplūdimių yra Elafonisyje, didžiausioje Graikijos saloje Kretoje. Rausvos spalvos intensyvumas priklauso nuo potvynių ir atoslūgių, metų laiko bei šviesos, todėl jis regimas tik prie vandens linijos.

Apsilankius čia tinkamu laiku, vaizdas būna užburiantis. Tačiau net jei neišvysite rožinio smėlio, galėsite pasigrožėti krištoliniu vandeniu ir įdomiais uolų dariniais.

Elafonisi salos rausvas smėliukas. Editos K. nuotr.

Žalioji citadelė Vokietijoje – rožinė menininkų vizija

Magdeburgo Žaliosios citadelės pavadinimas yra šiek tiek klaidinantis, nes šis menininkų sukurtas kompleksas iš tikrųjų yra šilto rožinio atspalvio. Keistame, žaismingame pastate įsikūrusios parduotuvės, restoranai, vaikų darželis bei viešbutis, o tai buvo pastatytas vos per dvejus metus.

Menininkas ir architektas Friedensreichas Hundertwasseris jį įsivaizdavo kaip „oazę žmonijai ir gamtai racionalių namų jūroje“.

Žalioji citadelė Vokietijoje

Rua Nova do Carvalho Portugalijoje – Rožinė gatvė

Barbiškų kelionių vadovas nebūtų išsamus, jei nepaminėtumėte garsiausio pasaulyje rožinio kelio. Jis oficialiai vadinasi Rua Nova do Carvalho, bet paprastai vadinamas tiesiog Rožine gatve. Šioje fuksijų spalvos gatvėje Cais do Sodre rajone kadaise buvo įsikūręs Lisabonos raudonųjų žibintų kvartalas.

Tačiau dabar tai miesto naktinio gyvenimo centras, kuriame šurmuliuoja barai ir restoranai, o kartais čia rengiamos meno parodos po atviru dangumi.

Rua Nova do Carvalho Portugalijoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją