Nieko keisto, kad žinomiausioms Europos vietoms kenčiant nuo turistų antplūdžių, vis dažniau žvalgomės į tas šalis ir miestus, kurie nelaikomi populiariais. Kur būtent turi krypti mūsų akys, sufleruoja pagal „Reddit“ naudotojų komentarus parengtos ir portale euronews.com skelbiamos publikacijos autorė.

Liubliana, Slovėnija: mėgstantiems vaikščioti pėsčiomis

Viena mažiausių Europos sostinių pateiks galybę malonių staigmenų. Slovėnija apskritai yra be pagrindo nuvertinta, o pati Liubliana – tiesiog nuostabi. Ji skleidžia išskirtinę energiją, kurios netenka patirti niekur kitur. Tai ypač vaizdingas miestas, kuriame kainos nedrasko kišenės, be to, toks mažas, kad jį laisviausiai galima apeiti.

Liubliana

Jei nesate mėgėjas vaikščioti, galite sėsti į elektrinį traukinį bei apvažiuoti pagrindinius miesto traukos centrus, pradedant Liublianos pilimi ir baigiant Križankos vasaros teatru.

„Reddit“ bendruomenė Slovėnijos sostinę gyrė ne tik dėl kultūrai priskiriamų objektų, bet ir dėl kitų dalykų, tarkime, puikaus maisto bei galimybės greitai nuvykti į gamtą – prie Bledo ežero arba Triglavo kalno.

Plovdivas, Bulgarija: besižavintiems istoriniais paminklais

Plovdivą galima drąsiai vadinti idealiu europietišku miestu. Tarp gilią senovę menančių statinių sklandžiai įsiterpę parkai ir kavinės. Smagiausia, kad istorinę miesto dalį galima apeiti pėsčiomis, be to, iš Plovdivo pavyks patogiai traukiniu nuvykti į kitus Bulgarijos miestus, tokius kaip Varna ar Sofija.

Žmonių gyvenvietės dabartinio Plovdivo teritorijoje pradėjo kurtis dar 6000 m. pr. Kr., todėl šis miestas laikytinas vienu seniausių Europoje. Istorijos aistruoliai turėtų deramai įvertinti tolimą praeitį menančius archeologinius paminklus – akmenimis grįstą senamiestį ir, žinoma, Filipopolį – nuo Romos imperijos laikų išlikusį amfiteatrą.

Plovdivas, Bulgarija

Portas, Portugalija: ieškantiems ramesnės Lisabonos alternatyvos

Šis Portugalijos miestas dažnokai lieka šalies sostinės šešėlyje, nors, tiesą sakant, visai nepelnytai – Portas netgi pranoksta Lisaboną, teigia jame apsilankiusieji.

Daugelį žavi kalvotas reljefas, vaizdas į upę, smėlėti paplūdimiai, senovinė architektūra (barokinę Šv. Pranciškaus bažnyčią paminėti tiesiog būtina) bei puikus maistas. Turistus džiugina ir tai, kad, klaidžiojant siauromis gatvelėmis, senąją miesto dalį pavyksta apeiti pėsčiomis.

Portas

Strasbūras, Prancūzija: dėl grožio, gimusio iš praeities kovų

Nors Strasbūras – Europos Parlamento būstinė, miestas retai patenka į keliautojų akiratį. Visgi tereikia tik šiek tiek pasidomėti ir tampa aišku, kad šis Prancūzijos miestas gali pelnytai didžiuotis įdomia istorija bei autentiška gastronomija.

„Dėl juntamos vokiečių ir prancūzų įtakos, taip pat prieš Antrąjį pasaulinį karą vykusias Vokietijos bei Prancūzijos kovas menančių ženklų šis miestas man pasirodė ypač įdomus ir įtraukiantis“, – teigia vienas „Reddit“ naudotojas.

Strasbūras, Prancūzija

Praeities kovos tapo pagrindu harmoningam Vokietijos ir Prancūzijos kultūrų deriniui, kurį pavyksta atpažinti ragaujant regiono virtuvės patiekalus, klausantis vietinių kalbos, apžiūrinėjant architektūrinius paminklus.

Turinas, Italija: dėl maisto ir vaizdų

Italijoje žavingų miestų anaiptol nestinga, bet retas kuris yra taip nepelnytai nuvertintas, kaip Turinas, teigia jame apsilankiusieji. Aišku, tai, kad miestas mažiau populiarus, – ne trūkumas, o veikiau pranašumas. Turine mažiau turistų nei Milane ar bet kuriame kitame labiau išreklamuotame mieste, džiaugiasi kelionių entuziastai.

Turinas suteikia galimybę pasigėrėti užburiančiais Alpių vaizdais, paiškylauti ir apžiūrėti regiono vynuogynus. Pjemonte įsikūręs miestas išsiskiria unikalia gastronomija, kurią būtų galima apibūdinti kaip prancūziškos ir itališkos virtuvių derinį.

Įstabi architektūra, fantastiškas naktinis gyvenimas bei muziejai ypač sustiprina Italijos šiaurėje esančio miesto žavesį.

Vilnius, Lietuva: čia daug ką žavi svetingumas

Lietuvos sostinė turistus iš užsienio labiausiai pakeri dėl svetingumo ir gausybės pramogų. Žinoma, daugelį masina senamiestis, Katedros aikštė bei nuo Gedimino pilies bokšto atsiverianti panorama.

Vilniaus svečiai vertina galimybę gana išsamiai susipažinti su sovietų okupacijos realijomis, pristatomomis Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje, įsikūrusiame buvusiame KGB pastate.

Lankantis Vilniuje, dienai galima nuvykti į Trakus ir apžiūrėti mieste telkšančio ežero saloje stovinčią pilį.

Gurmanai turėtų įvertinti Halės turgaus asortimentą, o laisvos sielos klajūnai – Užupį, kuriame gausu menininkų studijų, hipsteriškų kavinių ir butikų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją