Prieš einant į paplūdimį, gerai panaršiau internete ir paieškojau introvertiškesnių keliautojų rekomendacijų. Atradusi beveik tris kilometrus nuo mano viešbučio nutolusį, fotogeniškąjį Saradari paplūdimį – labai apsidžiaugiau: juk galima bus dar šiek tiek ir pažygiuoti ten, taip papildomai užsitarnaujant ilgą gulėjimą paplūdimyje ir nerūpestingas pusdienio maudynes. Prie 30 laipsnių karščio (jutiminės 45 laipsnių temperatūros) tokie žygiai – gal ir ne visada išmintingas sprendimas. Ypač, kai kūnas dar nespėjo adaptuotis prie kretietiškų orų.

Pasiekus tariamai tobulą paplūdimį, pasitinka ne toks jau ir išpuoselėtas vaizdas. Greičiau kontrastas nepaprastai gražiai Kretos gamtai: kadangi vieta atoki, žmonės jaučiasi patogiai palikdami įvairiausio dydžio ir paskirties šiukšles.

Taip pat Saradari glaudžiai ribojasi su Sarantari – nudistų paplūdimiu. Jei jūs iš tų, kuriuos trikdytų karts nuo karto šalia esančiame kyšulyje išnyrantys nuogų vyrų pasturgalių vaizdai, tuomet šios vietos jums nerekomenduočiau. Dar ir pakrantės ruožas – ypatingai siauras, o nuo saulės spindulių jį saugo galingos uolos, tad pasideginimui vieta irgi ne per daug tinkama.

Nepaisant visų galimų minusų ar bent abejonę tikrai keliančių dalykų, pasitaikė ir labai pozityvių patirčių, kalbant apie gerokai mažesnes kainas nei mūsų šalyje (išskyrus degalus). Apie visa tai žiūrėkite antros dienos video tinklaraštyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)