Pirmoje dalyje jau paaiškėjo keli tokio tipo kelionės pliusai ir minusai.

Kelionę į lietuvių mėgstamą Kretą nusipirkau iš „Makaliaus“, „Novaturo“ paketas kainavo 550 Eur: į šią sumą įtraukti lėktuvo bilietai, 7 naktys 4 žvaigždučių viešbutyje su pusryčiais, pietumis ir vakarienėmis. Kadangi keliauju viena ir apsistojau single tipo kambaryje (vienam žmogui), šis konkretus paketas man kainavo visu 100 Eur brangiau, nei būčiau sumokėjusi keliaudama su kompanionu. Tai pirmas kelionės vienai minusas: jei nori turėti daugiau privatumo, mokėk brangiau.

Antras dalykas bus aktualesnis gal tokiems šiek tiek išsiblaškiusiems svajotojams kaip aš. Dar būdama Vilniaus oro uoste, tradiciškai nusipirkau atostogų žurnalą, vandens buteliuką, užkandį ir nuėjusi nusipirkti kavos prie kasos palikau buteliuką vandens. Tada supratau, kad kelionės draugas tokį dalyką tikriausiai pastebėtų ir neleistų mėtyti savo daiktų. Na, bet, kita vertus, vienas būdamas likusį laiką iki skrydžio gali sau leisti, kaip nori, – niekas neskubins, kai pusvalandį stovėsi prie knygų ar žurnalų.

Ši kelionė lėktuvu – man pirma pandeminiais laikais, ir iškart pastebėjau porą svarbių taisyklių, pritaikytų norint saugiai keliauti: anksčiau įlaipinimo į lėktuvus procedūra vykdavo gan chaotiškai – prie vartų nusidriekdavo viena eilė paprastų piliečių ir kita, trumpesnė, turinti pirmenybinio įlaipinimo teisę, o dabar keliautojai įleidžiami į lėktuvą keliomis mažesnėmis grupėmis, todėl nebeliko grūsčių ir nemalonaus stumdymosi pačiame lėktuve. Visi sodinami poromis; jei keliaujate vienas, tai jūsų eilėje neatsisės jokių pašalinių asmenų. Bent tokia sistema buvo taikoma „Avion Express“ lėktuve į Heraklioną. Man asmeniškai tokia tvarka kuo puikiausiai tinka.

Įsikūrus Chersonisu kurorte ir išėjus apsidairyti, kaipgi atrodo tas žymusis naktinis gyvenimas, į akis iškart krito keli panašumai su Lietuvos Šventosios kurortu. Viską pamatysite vaizdo įraše.