Tiems, kurie nusiminė, kad negalės pasmaguriauti itališkais ledais vaikštant palei Arno upę, skubame pranešti – draudimas galioja nuo 12 iki 15 val. ir nuo 18 iki 22 val., rašo „The Local“. Draudimas taikomas tik keturiose gatvėse prie Uficių galerijos ir prie Vekjo rūmų: Via de' Neri, Via della Ninna, Piazzale degli Uffizi ir Piazza del Grano gatvėse.

Keliautojams gali pasirodyti, kad mieste, kuriame vieni gardžiausių pasaulyje sumuštiniai su itališka duona, pica ir ledai, trukdoma mėgautis italų kulinarijos šedevrais, bet miesto meras Dario Nardella „Facebook“ pabrėžė – tai ne baudžiamoji, o sulaikomoji priemonė.

Šiuo draudimu norima sumažinti šiukšlių ir spūsčių. Pavyzdžiui, Via de' Neri gatvėje yra dvi mieste populiariausios užkandinės – sumuštinių užkandinė „All'Antico Vinaio“ ir ledainė „Gelateria dei Neri“.

Kadangi jokioje užkandinėje neužtenka vietos prisėsti gausiems lankytojų būriams, žmonės valgo užkandžius, pietus ir vakarienes gatvėse. Gatvės siauros, o jomis nori praeiti dideli ratai žmonių, o dėl valgančiųjų lauke sunku tai padaryti.

Naujas potvarkis priimtas praėjus vos metams po mero D. Nardellos iniciatyvos laistyti miesto bažnyčios laiptus, kad ant jų nesėdėtų ir nevalgytų turistai, o taip pat ir nemėtytų šiukšlių.

Vietos užkandinių savininkams išdalintos lentelės, kuriose taisyklės paaiškintos italų ir anglų kalbomis. „Gerbkite šios gatvės gyventojus, prekiautojus ir darbuotojus“, – skelbia užrašas didelėmis raudonomis raidėmis.

Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio 12.30 – 15.30 val. gatvėse budi savanoriai iš Nacionalinės miesto saugumo organizacijos, siekdami užtikrinti, kad būtų paisoma draudimo, rašo vietos laikraštis „La Nazione“.

Potvarkis galios iki sausio 6 d., tada bus svarstomas jo veiksmingumas. „Jei turstai Florencijoje elgsis taip, kaip savo gimtose šalyse, jie visada bus laukiami, ypač jei norės paragauti mūsų gastronominių patiekalų“, – sakė miesto meras.

„Via de' Neri“ komiteto pirmininkė Roberta Pieraccioni sakė „La Nazione“, kad griežtesnėmis taisyklėmis tikimasi atkurti estetiškumą gatvėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)