„Infliacija mažina santaupas, o šie politikai viską susižeria. Jie kiša žmonių pinigus į savo kišenes“, – piktinasi vietos gidas Aydinas, rūkydamas cigaretę prie geriamojo vandens čiaupo Mostaro senamiestyje, Bosnijos ir Hercegovinos pietuose. Lauke 35 laipsniai šilumos.

Socialinės problemos visur vienodos, nesvarbu, ar esate Pietryčių Europoje, ar bet kur kitur.

„Bet šią vasarą tiek daug turistų nesitikėjau! Ir visi taip giria mūsų šalį. Žiūrėk, net ant tilto pilna žmonių, – linksmai sako Aydinas ir rodo į Mostaro pasididžiavimą – senąjį tiltą, jungiantį dvi miesto dalis. Tikrovėje jis atrodo dar didingesnis nei spalvingose nuotraukose įvairiuose kelionių vadovuose.

Tiltas iškilęs apie 20 metrų virš vandens, o žmonės pasakoja įvairias istorijas apie drąsius turistus, kurie, nepaisydami visų įspėjimų, kartą išdrįso nušokti nuo tilto į vandenį. Ir viskas, daugiau niekas jų nematė. Todėl praėjusią vasarą britas nepatikėjęs vietos legendomis nušoko nuo tilto. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)