Atsiprašau, ar aš jums koks gūglas, nemokama kelionių gidė, asmeninė kelionių patarėja? O jūs nenorite dalykų atrasti patys, atradimo, vaikščiojimo, ieškojimo ir asmeninio aiškinimosi būdu? Aš taip darau. Tiesą sakant, žinot, kas man yra vienas smagiausių dalykų gyvenime? Dalykų atradimo džiaugsmas. Tai kodėl jūs dėl dievo meilės, taip norite viską sugadinti? Bijote nusivylimų, sakote? Bet be jų nebus ir sėkmės džiaugsmo, mano mieli išlepėliai.

Kalbant apie viešbučius Stokholme, tai jau esu rašiusi ČIA), kad jų mieste devynios galybės ir dar su trupučiu.

O šiandien aš jums papasakosiu apie apsistojimą labai patogioje vietoje esančiame viešbutyje, kuris yra įsikūręs tame pačiame pastate, kaip ir World Trade Centre Kungsbron 1 (Karaliaus tiltas, numeris 1), prie pat Arlanda Express traukinio. Tai yra nežmoniškai patogu: iššokai iš traukinio vežančio iš Arlandos oro uosto, ir jau esi vietoje. Arlanda, beje, yra didžiausias ir pagrindinis Stokholmo oro uostas.

Patogusis „Comfort Hotel Xpress“ viešbutis priklauso Nordic Choice Hotels grupei, kuri yra viena didžiausių grupių Skandinavijoje ir Baltijos šalyse, savo sudėtyje turinti du šimtus viešbučių, tame tarpe „Hotel At Six“, „Nordic Light Hotel“, „Hotel C Stockholm“ ir kitus.

Servisas man labai daug kur Skandinavijoje atrodo nuostabiai puikus. Puikaus serviso suteikimas, deliverinimas ir serviso jausmas (service-mindedness), manau, visų pirma yra tų vikingų kraujyje, o ir turėtų būti, nes Švedija iš turizmo uždirba 283 milijardus SEK‘ų per metus. Ar ir jums dabar sukasi skaičiukai akyse, kaip ir man? Visų antra – serviso jausmas. Nors tai didele dalimi įgimtas bruožas, jį laisvai galima ištreniruoti ir lavinti, reikia tik noro ir žinių. Ar girdite jūs susiraukę aptarnautojai Lietuvoje? Mes nenorime žiūrėti į jūsų surauktus veidus ar stebėti jūsų darbuotojus skrolinant telefonus, ar judant tempu, kuris primena sulėtintą filmą arba Kauno troleibusus.

Apie kambarį – ar jie turi belangių kambarių? Taip, šitie pigesni, ir, ko gero, visiškai izoliuoti nuo miesto centro triukšmo (mano atveju jis buvo toleruotinas). Aš rinkausi standartinį dvigubą kambarį, ir jame buvo atsidarantis langas (valio), didelė dvigulė lova, erdvė darbui (nedidelis stalas darbui ar maistui), milžiniškas TV, labai puikus, nors ir mažas, bet švarus dušas. Kambario plotas – 10-12 kv.m.

Apie bekvapę viešbučių politiką. Dabar dar pasakysiu, kodėl taip mėgstu skandinaviškus viešbučius. Jie būna bekvapiai, ir nebūna kaip jūs Lietuvoje labai mėgstat, prismardinti chemijomis, purškalais, kvepalais, smilkalais ar kuo tik nori, tik ne šviežiu, ar bent jau kondicionuojamu oru. Skandinavijoje labai daug kur laikomasi bekvapės politikos dėl alergiškų žmonių, o taip yra traktuojama, kad kvapas yra kažkas labai individualaus, ir kas gali patikti vienam, gali visiškai netikti ir net erzinti kitą.

Šitas viešbutis, kaip ir kiti viešbučiai Švedijoje yra cash free – jūsų grynieji čia nebus pageidaujami.

Interjeras – kuklus, skandinaviškas, su linksmo šrifto kambarių žymėjimais raudonais milžiniškais skaičiais, – tai suteikia žaismingumo. Viešbutis iš savo erdvės išpešė maksimaliai viską, ką galėjo, kaip ir būdinga „Ikea“ kultūros kūrėjams: restorano viešbutyje nėra, todėl iš registratūros yra nulipdytas „barception“ – suprask, baras ir registratūra viename, čia galima nusipirkti pusryčių sumuštinį, sulčių ir užsisakyti kavos, taip pat ten dar yra erdvės sėdėjimui, yra rozetės telefonų krovimui ir Wi-Fi.

Maistas – nebuvo ir nevalgiau, nes pusryčių nėra, bet vos išėjus – po kojomis visas miestas, o ten kaip tik ta miesto dalis, kur kas keliasdešimt metrų rasite kavinę, tad iš bado tikrai nemirsite. Kava viešbučio labai gera, kainuoja tiek pat kiek ir miesto kavinėse (nuo 4 Eur).

Kambarių serviso, kaip jau supratote, nėra ir nebūtų jiems labai ką po tuos kambarius nešioti, išskyrus supakuotus sumuštinius ir kavą.

Bendra atmosfera: viešbutis jaunatviškas, dinamiškas, su svečiais nelabai prasilenki, nes realiai nėra kur – jie kažkaip išsiskirsto erdvėje ir tas laundžas prie barception‘o galbūt toks labiau mini, bet „Nordic Choise Hotels“ nėra orientuoti į ilgus pasisėdėjimus ir gėrimų gurkšnojimus bare – marš visi į kambarius nuo kojų nusivarę turistai.

Sporto salės viešbutyje nėra, bet visai šalia viešbučio yra keletas SATS sporto klubų. Bet kuriuo metų laiku, ar sninga, ar vėtros ir uraganai, ar karščiai, Stokholme bet kuriuo paros metu pilna sportuojančių žmonių, tai niekuo nenustebinsite nei savo bėgiojimais, nei pritūpimais. Čia ne Kauno Dainavos rajonas, kuriame aš prieš keletą metų kraupindavau bobutes bėgiodama per šlapdribą lauko termometrui rodant nulį laipsnių (visa sėkmė slypi teisingoje aprangoje).

Oficialus viešbučio žymėjimas:
trys žvaigždutės. Viešbutyje – 257 kambariai.
Į kurią klientų grupę viešbutis yra orientuotas – į vienos nakties turistus, kuriems reikia būti arti centrinės traukinių stoties; taip pat tuos, kuriems iš principo patinka būti centre. Tiems, neieškantiems išskirtinio komforto (paradoksaliai pavadinime yra žodis Comfort, bet viskas gerai ten buvo su tuo komfortu).

Kaina: apie 80 Eur nakčiai, mačiau, kad registruojantis internetu taikoma nuolaida, taip pat nuolaida suteikiama studentams.

Check-in‘as visas automatizuotas: atvykęs pats įsiregistruoji kompiuteryje, instrukcijos labai aiškios.
Sekmadieniais galima išsiregistruoti iki šeštos valandos vakaro. Oho. Geras marketingas, ypač savaitgalio apsistojimams.

Jei ieškote viešbučio su SPA, room servisu, sporto sale, baseinu ir restoranu baltomis servetėlėmis, tai čia ne toks variantas, tačiau jeigu ieškote ekonominio varianto greitam apsistojimui, tai tikrai labai gerai, o viską ko trūksta susimedžiosit aplinkui, svarbiausia, kaip sakoma, stogas virš galvos.

Mano vertinimas: Viskas veikė ir buvo puikiai sustyguota, todėl viešbučiui suteikiu keturias žvaigždutes iš penkių.

Apie viešbutį:
Telefon: +46 8 566 222 00
E-post xpress.stockholmcentral@choice.se
Kungsbron 111122 Stockholm , Sverige
Parkingas: taip, 300 kr
Draugiškas augintiniams: taip, kaina 300 kr

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją