Šioje mikrovalstybėje, neturinčioje priėjimo prie jūros ir visiškai apsuptoje Italijos, gyvena šiek tiek daugiau nei 33,5 tūkst. žmonių. Nepaisant mažo ploto, San Marinas tikrai yra vertas turistų dėmesio ir gali tapti puikia vienos dienos kelione iš Italijos, rašo express.co.uk.

Artimiausias San Marinui tarptautinis oro uostas yra Federico Fellini Italijos pakrantės mieste Riminyje. Iš šio oro uosto 9 numerio autobusu reikėtų važiuoti iki Riminio geležinkelio stoties.

Iš jos reguliariai kursuoja viešasis transportas į San Marino sostinę, kurios pavadinimas taip pat yra San Marinas. Kelionės autobusu į San Mariną privalumas tas, kad būsite užvežti tiesiai į aukščiausią šalies tašką – daugiau kaip 700 m virš jūros lygio.

Išlipus iš autobuso, iš karto atsiveria nuostabūs vaizdai. Kur tik pažvelgsi, tolimas kraštovaizdis yra nuspalvintas žalių, banguojančių kalvų bei koraliniais stogais dengtų pastatų. Iš matymo sunku pasakyti, kur baigiasi San Marinas ir kur prasideda Italija, tačiau verta skirti akimirką bei įvertinti šių dviejų kaimyninių šalių gamtos grožį.

Svarbu įsidėti žygio batus – San Marinas iš esmės įsikūręs ant kalno, todėl jūsų lauks nemažai įkalnių. Jos to vertos ir yra įveikiamos, tačiau turėkite galvoje, kad tai nebus pasivaikščiojimas po parką.

Balto akmens šaligatviai ir pastatai mėlyno dangaus fone atrodo idiliškai, o jūs pasijusite tarsi patekę į „Sostų karų“ filmavimo aikštelę.

Kadangi tai yra anklavas, apsuptas Italijos, šių šalių virtuvė ir kultūra nėra itin skirtingos. Tai reiškia du dalykus: San Marine galite tikėtis puikaus vyno bei picos. Čia gausu nebrangių restoranų, iš kurių atsiveria kvapą gniaužiantys abiejų šalių vaizdai. Tai gali būti pietūs, kurių niekada nepamiršite.

Pamažu pėsčiomis kildami į viršų, praeisite pro San Marino istorinio centro širdį – Laisvės aikštę (Piazza della Liberta). Čia galėsite pasigrožėti panoraminiais šalies vaizdais, dailia miesto rotuše ir pamatyti Laisvės statulą.

Tęsdami pasivaikščiojimą po San Mariną, būtinai užmeskite akį į San Marino baziliką – pagrindinę miesto katalikų bažnyčią. Tai įspūdingas šešių kolonų neoklasicistinis statinys, itin gražus iš išorės. Tačiau didžiausias grožis – įmantrios lubos bažnyčios viduje, kurios atrodo išties užburiančiai.

Kelionė į San Mariną būtų neužbaigta, jei nepamatytumėte trijų bokštų – Guaitos, Cestos ir Montale. Šie bokštai, stūksantys trijose Titano kalno viršūnėse, San Marinui yra tokie svarbūs, jog vaizduojami šalies vėliavos centre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)