Theculturetrip.com pateikia rekomendacijų, ką šioje unikalioje saloje veikti ir ką verta pamatyti.

Timanfaya nacionalinis parkas

Timanfaya nacionalinį parką vietos gyventojai dar vadina Montanas del Fuego (liet. Ugnies kalnai). Dabar matomas kraštovaizdis susiformavo 18 a., kai buvo suaktyvėję ugnikalniai. Parke yra restoranas „El Diablo“, iš kurio atsiveria panoraminiai vaizdai į aplink esantį kraštovaizdį.

Mirador del Rio

Apžvalgos aikštelę, iš kurios matosi La Graciosa ir kitos mažos salelės, sukūrė populiarus saloje menininkas, architektas Cesaris Manrique. Apžvalgos aikštelė įrengta virš jūros lygio. Ji, kaip ir kiti architekto kūriniai, harmoningai dera prie lavos uolos. Aikštelėje yra maža parduotuvė ir kavinė, kurioje galima gurkšnoti kavą ir grožėtis vaizdais.

Nardymas

Lansarotė mėgstama dėl balto smėlio ir gausios jūrų augmenijos ir gyvūnijos. Nardytojams čia tikras rojus – daug rifų ir laivų duženų, kuriuos galima tyrinėti, daug nardymo mokyklų, siūlančių nardymo pamokas. Galima atsivežti savo nardymo įrangą ir tyrinėti povandeninį pasaulį.

Papagayo paplūdimys

Šis paplūdimys sudarytas iš kelių nedidelių paplūdimių, esančių tarp lavos uolų. Smėlis švelnus, vanduo – žydras ir perregimas. Jei panorėsite atsigaivinti – paplūdimyje veikia nedidelis restoranas. Ši paplūdimys – puiki vieta panardyti ar pasivaikščioti.

Lavos urvas Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes – maždaug mylios (1,6 m) ilgio lavos urvas, susiformavęs prieš tūkstančius metų, kai išsiveržė ugnikalnis Monte Corona. Lavos srautai išorėje sustingo, o viduje toliau tekėjo – štai kodėl susiformavo tuneliai. Turistams atverta apie mylia tunelio, kurio formos ir spalvos ilgam išliks atminty.

Tegisės turgus

Jei norisi pavaikštinėti tarp vietinių gyventojų, apsilankykite Tegisės turguje – jis vyksta kiekvieną sekmadienį ryte Clavijo y Fajardo aikštėje. Turguje rasite daugybę dalykų – sūrio, vyno, atvežtinių papuošalų, suvenyrų, drabužių, vaisių ir daržovių. Puiki vieta įsigyti lauktuvių namo.

Lagomar muziejus

Šį įspūdingą pastatą suprojektavo ir pastatė architektai Cesaris Manrique ir Jesusas Soto. Šis muziejus pastatytas lavos uoloje ir aplink ją, būtent todėl tokia unikali jo architektūra – tunelius primenantys koridoriai ir olų formos kambariai. Jei turite galimybę, pasilikite ir pažiūrėkite, kaip besileidžianti saulė raudonai nudažo uolas.

El Cuervo ugnikalnis

Lansarotėje yra daugybė ugnikalnių. Jei panorėtumėte bent vieną vertėtų apžiūrėti iš arčiau, vykite prie El Cuervo ugnikalnio – į jo kraterį galima įeiti. Einant link ugnikalnio ir aplink jį, puikiai matyti aplinkiniai kraštovaizdžiai. Ir vis tik didžiausią įspūdį daro apsilankymas ugnikalnio krateryje.

Vynuogynai

Lansarotėje gaminami puikūs, išskirtiniai vynai. Dienomis vynuogės sirpsta saulėje, naktimis smėlyje susikaupia joms reikalinga drėgmė. Kiekvienas vyno gamybos proceso etapas atliekamas rankomis. Saloje organizuojamos išvyko į vynuogynus, galite rasti muziejų, taip pat parduotuvių ir restoranų, kuriuose galima paragauti vynų.

Jose Saramago namas

Jose Saramago – portugalų rašytojas, 1998 m. laimėjęs Nobelio premiją. Rašytojo knygos – stipriai politizuotos, o pats rašytojas giliai tikėjo žmonių galia. 1992 m. jis išvyko gyventi į salą, joje ir mirė 2010 m. Jo namas su didžiule biblioteka tebestovi, jame niekas nepakeista – atrodo, kad bet kurią akimirką gali įeiti rašytojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)