L. Kulpa įspėjo: „Būkite malonūs, nesineškite savų alkoholinių gėrimų ir nevartokite jų skrydžio metu. Jūsų bei kitų keleivių labui turime žinoti, jei esate apsvaigę.“

Svarbu, kad alkoholinius gėrimus vartojančius keleivius stebėtų skrydžių palydovai, rašoma naujienų portale „Express“.

„Patiekdami jums alkoholinių gėrimų skrydžio metu, matome, kiek išgėrėte. Pakilus į aukštį, alkoholio poveikis gali būti kitoks Jeigu jūs staiga netektumėte sąmonės ar kas nors atsitiktų, mes turime žinoti priežastį“, – aiškino Lisa.

Be to, jei įsinešate į lėktuvą savo alkoholinių gėrimų ir juos vartojate, gresia didelė bauda. Pavyzdžiui, JAV tai yra federalinis nusikaltimas, už kurį gresia kelių tūkstančių dolerių bauda.

Lisa taip pat pateikė patarimų keliautojams dėl rankinio bagažo. Ji priminė palikti manikiūro bei pedikiūro įrankius namuose – jokiu būdu negalima į lėktuvo saloną neštis nagų žirklučių, nagų lako, skysčio lakui nuimti.

„Nesineškite maisto produktų, kurie skleidžia stiprų kvapą – juk prasmirs visas lėktuvo salonas, o bendrakeleiviams gali būti negera. Net ir greitojo maisto kvapas neretai stipriai jaučiamas lėktuve“, – patarė L. Kulpa.

Stiuardesė pateikė įžvalgų, ką vertėtų pasiimti į lėktuvo saloną. Pirmasis patarimas – būtinai įsidėti ausines. Ilgų skrydžių metu ausinės neabejotinai pravers žiūrint filmą ar klausantis muzikos. Ausinių būtinai reikia mažiesiems keliautojams, kad jie galėtų naudotis elektronikos prietaisais.

Lisos teigimu, į lėktuvo saloną patartina pasiimti tokius daiktus, kurių nenorėtume prarasti ar kurių lengvai neįsigysite – tarkime, vaistus, automobilio raktelius, elektroninius prietaisus.

„Į rankinį bagažą pasiimkite atsarginių drabužių, dantų šepetėlį. Lėktuve gali būti tikrai vėsu, todėl turėkite antklodę ar džemperį. Kad jaustumėtės komfortiškai, pasiimkite ir gumines šlepetes (neikite iki tualeto basomis)“, – patarė Lisa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)