Ilgo skrydžio metu, ypač anksti ryte ar naktį, daugeliui keleivių kyla pagunda lėktuvo sėdynėje atsilošti, užmerkti akis ir pabandyti nusnausti. Nors tai tikrai yra protingas būdas prastumti laiką 10 km aukštyje, dėl vienos svarbios priežasties neturėtumėte pernelyg atsipalaiduoti, rašo mirror.co.uk.

Kiekvieną savaitę bet kuriame lėktuve pabuvoja tūkstančiai žmonių, o tai reiškia, kad jie nėra pačios švariausios vietos pasaulyje.

Oro linijų bendrovės siunčia valytojus į lėktuvo saloną, kad jie tarp reisų jį sutvarkytų, tačiau dažnai dėl įtempto skrydžių tvarkaraščio valytojai jaučia didelį spaudimą. Jei nerimaujate dėl mikrobų, lėktuve venkite kelių konkrečių vietų.

29 metų skrydžių palydovė Barbie iš Argentinos dirba oro linijų bendrovėje ir savo „TikTok“ kanale nuolat dalijasi kelionių patarimais bei paslaptimis. Neseniai ji atskleidė, kurios vietos lėktuve, jos nuomone, yra pačios nešvariausios.

„Jei reikėtų išrinkti tris nešvariausias vietas lėktuve, pirmoji vieta atitektų tualeto grindims. Daug žmonių ten eina be batų, negaliu tuo patikėti. Antroje vietoje būtų sėdynių kišenės. Mačiau, kaip keleiviai ten kiša visokius bjaurius daiktus, o puikia švara šios vietos niekada nepasižymi.

Trečioje vietoje – dėžės virš galvų. Kai valymo komanda įeina į lėktuvą, ji niekada neišvalo spintelių, tad įsivaizduokite, ką ten galima rasti“, – įspėjo ji.

Tualeto grindų švarą – arba jos stoką – suprasti nesunku, turint galvoje, dėl ko žmonės ten eina, ir atsižvelgiant į iššūkius, kuriuos tenka patirti tokioje ankštoje erdvėje nuolat tvyrant netikėtos turbulencijos grėsmei.

Atlenkiami sėdynių staliukai vargu, ar bus tokie nemalonūs, tačiau, jei yra galimybė, jais geriau nesinaudokite. Galbūt valytojai neturėjo pakankamai laiko juos nuvalyti, be to, niekada negalite žinoti, ką ant jų darė ankstesni keleiviai. Kažkas galėjo drybsoti susikėlęs ant jų kojas ar snausti, padėjęs ant jų kaktą. Taigi, jei itin bijote bakterijų, geriau laikykite staliukus neatlenktus.

Kita vieta, kurios reikėtų vengti, yra sėdynių kišenės. Rašydama pranešimą „Reddit“ forume, viena vartotoja, vardu „HausofDarling“, tvirtino, kad sėdynių kišenės komerciniuose lėktuvuose yra itin nehigieniškos. Ji patarė gerai pagalvoti, kai į kišenę norėsite įkišti savo telefoną, knygą ar užkandžius.

„Niekada, niekada, niekada nenaudokite ir nieko nedėkite į sėdynės kišenę. Iš jų išimamos šiukšlės, bet pačios kišenės niekada neišvalomos.

Esu pati ištraukusi ir esu mačiusi, kaip iš ten išimami įvairiausi dalykai. Panaudotos servetėlės, pykinimo maišeliai, kelnaitės, kojinės, kramtomoji guma, pusiau nučiulpti saldainiai, obuolių graužtukai, o per kitą skrydį kitas keleivis ten kiša savo telefoną, nešiojamąjį kompiuterį“, – teigė ji.

Jos teiginius patvirtino ir kitas anoniminis įgulos narys, kuris atskleidė, ką bjauriausio sėdynių kišenėse yra tekę aptikti. „Kartą aptikau vėmalų iš popierinio maišelio – jie buvo išsilieję per kraštus. Tai buvo absoliučiai šlykštu, bet ką padarysi?“ – apgailestavo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)