1. Įskaičiuota tikrai viskas

Turistų nusivylimas dažniausiai kyla dėl to, jog išsiskiria suvokimas, ką reiškia žodis „viskas“. Kai kurie žmonės, įsivaizduodami, ką apima maitinimo tipas „viskas įskaičiuota“, net nepasivargina pasidomėti, ar jų įsivaizdavimas sutampa su viešbučio požiūriu. Tačiau būtent tai ir turėtų būti pirmasis dalykas, nuo kurio reikėtų pradėti viešbučio su „viskas įskaičiuota“ paieškas. Viename viešbutyje į maitinimą „viskas įskaičiuota“ bus įtraukti visi gėrimai, įskaitant ir alkoholinius, o kitame – tik maistas ir negazuotas vanduo, už visa kita teks mokėti. Trečiame viešbutyje, pavyzdžiui, be maisto ir gėrimų, galėsite nemokamai naudotis hamamu ir išsinuomoti įrangą vandens sportui.

2. Kalnai įvairaus maisto ir gėrimų

Fantazijose apie „viskas įskaičiuota“ pagrindinis vaidmuo paprastai tenka švediškam stalui. Nepatyręs turistas gali manyti, kad jei jis užsisakė maitinimo tipą „viskas įskaičiuota“, tai per pusryčius, pietus ir vakarienę viešbučio restorane jo lauks absoliučiai viskas – pradedant kepsniais ir ant grotelių keptais aštuonkojais ir baigiant dešimtimis rūšių vaisių bei trijų aukštų tortais. Tačiau iš tikrųjų viešbutis gali patiekti tik keliolika patiekalų: keturis ryte ir po tris per pietus ir vakarienę. Ir tai irgi vadinsis „viskas įskaičiuota“.

3. Tiek sumokėjus, mane nešios ant rankų

Viešbučiai su „viskas įskaičiuota“ paprastai yra brangesni už tos pačios žvaigždučių kategorijos viešbučius, siūlančius kuklesnį maitinimo tipą. Todėl turistai, pakloję nemažus pinigus, tikisi, kad personalas nešios juos ant rankų. Tačiau kartais būna atvirkščiai – padavėjai ne itin mėgsta poilsiautojų, pasirinkusių „viskas įskaičiuota“, mat pastarieji atrodo šykštūs: maža to, kad jie be saiko valgo, tai dar ir arbatpinigių nepalieka. Čekių juk nebūna!

4. Pakaks maisto ir pramogų pačiame viešbutyje

Kadangi į „viskas įskaičiuota“ paketą dažnai būna įtraukta ir animacija (jei viešbutis ją siūlo), turistai dažnai mano, kad maisto ir pramogų jiems pakaks pačiame viešbutyje. Tai reiškia, kad bus galima sutaupyti pinigų, neieškant pramogų mieste ir nesimaitinant kurorto restoranuose. Tačiau po 3 – 4 dienų daugelis dažnai nusivilia tiek viešbučio maistu, tiek pramogine programa: paaiškėja, kad animacija yra nuobodi, o maistas – vienodas.

5. Viešbučiai su „viskas įskaičiuota“ būna geri visais atžvilgiais

Atrodo, kad jei viešbutis gali sau leisti „viskas įskaičiuota“, jis bus geras ir visais kitais atžvilgiais: personalas mandagus, interjeras šiuolaikiškas, pasirinkimo galimybių – nors vežimu vežk. Tačiau iš tikrųjų „viskas įskaičiuota“ kartais gali būti vienintelis viešbučio masalas turistams, jei jo personalas nemandagus arba aptingęs, interjeras nušiuręs, jis neturi nuosavo paplūdimio (arba jis toks prastas, jog geriau jo nebūtų), o pats viešbutis yra įsikūręs atvirame lauke, už dešimčių kilometrų nuo pramogų epicentro ir lankytinų vietų.

6. „Viskas įskaičiuota“ – geriausias pasirinkimas bet kurioje šalyje

Kartais keliautojai galvoja, kad „viskas įskaičiuota“ visame pasaulyje primena Turkijos ar Egipto viešbučius, t. y. jų laukia dosnus, gausus ir įvairus maitinimas. Tačiau iš esmės toks maitinimas būdingas tik šioms šalims, o ne visiems viešbučiams, siūlantiems šį maitinimo tipą. Pavyzdžiui, Maldyvuose „viskas įskaičiuota“ maitinimas yra brangus (tačiau į jį būna įtraukti alkoholiniai gėrimai), o Graikijoje – nuobodus: jis tikrai nepadės susipažinti su turtingos vietos virtuvės įvairove.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją