Mini baras

Jei viešbučio numeryje yra mini baras, tai turi būti pirma vieta kruopščiam svečių patikrinimui. Dauguma viešbučių griežtai skaičiuoja, kas paimta iš mini baro, o paskui pateikia sąskaitą. Apsigyvenus numeryje patartina patikrinti prekių etiketes, juk ankstesni svečiai galėjo ištuštinti butelius ar įpilti į juos kitų skysčių.

Blakės pataluose

Net brangiuose viešbučiuose svečius gali pasitikti pataluose pasislėpusios blakės, kurių kartais užsiveisia dėl valytojų kaltės. Nemažai problemų sukeliantys maži gyvūnai gali atvykti net su ankstesniais lankytojais. Viešbučio darbuotojai niekada nesako, kas kiek laiko dezinfekuojami numeriai ir kada iš tiesų keičia patalynės užvalkalus.

Policija ir ugniagesiai

Kiekvieno viešbučio valdytojas saugo savo viešbučio reputaciją, todėl dažnai įvairūs pažeidimai neiškyla į viešumą. Viešbučiai sudaro sutartis su policija ir ugniagesiais, kad nebūtų viešinami pažeidimai ir klaidos.

Garsenybės

Labai dažnai garsūs žmonės moka viešbučiams už konfidencialumą, taip pat elgiasi ir vieši asmenys. Dideliuose kurortuose daugelis žvaigždžių ir valdžios atstovų turi galimybę ilsėtis kaip eiliniai žmonės maskuodamiesi ar dengdamiesi svetimomis pavardėmis.

Prostitucija

Šiuolaikiniame pasaulyje prostitucija – pelningas verslas. Dažnai lengvo elgesio merginos dirba viešbučiuose, netgi brangiuose. Dažniausiai viešbučių darbuotojai pažįsta merginas, o šios moka jiems už tylėjimą.

Numeriai seksualiniams įgeidžiams tenkinti

Neretai viešbučių darbuotojai užsidaro kambariuose pasimylėti. Savaime suprantama, paskui patalų niekas nekeičia, o viešbučių darbuotojai niekada neprisipažins, kad taip elgiasi.

Ryte viešbučio numeris kainuos brangiau

Nepatariama užsisakinėti viešbučio kambario ryte, nes tokiu metu kambariai kainuoja brangiau. Vakare, kai daugelis numerių lieka tušti, juos stengiamasi užpildyti, todėl kambarį galima įsigyti už kur kas mažesnę kainą.

Automobilių aikštelės darbuotojo paslaugos

Nereikėtų naudotis viešbučio automobilių aikštelės darbuotojo paslaugomis, jei jis nekelia pasitikėjimo. Jei tas žmogus sugalvotų pasivažinėti jūsų automobiliu ir jį sudažytų, viešbutis galėtų jį tik atleisti. Žalos jums niekas neatlygins.

Stiklinės numeryje

Nepatartina gerti iš stiklinių viešbučių numeriuose, nes dažniausiai jos pasirodytų ne itin švarios. Neretai jas pavalo su priemonėmis baldams valyti, kad jos spindėtų. Žinomas atvejis, kai viešbučio kambarinė plaudavo stiklines unitaze, nes viešbučio svečiai nepaliko jai arbatpinigių.

Parengta pagal užsienio spaudą

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)