Remiantis keleivių atsiliepimus reziumuojančios įmonės „HappyOrNot“ pateiktais duomenimis, ne visos savaitės dienos yra vienodai palankios skrydžiams. Per atliktą tyrimą buvo apibendrinta daugiau nei 7 mln. klientų atsiliepimų, pateiktų daugiau nei 30-ies šalių oro uostuose.

Pirmojo 2023-iųjų ketvirčio duomenys parodė, kad idealiausia diena skrydžiams yra trečiadienis, o pati prasčiausia – sekmadienis, rašo „The Sun“. Trečiadieniais vykusius reisus teigiamai įvertino 83,7 proc. keleivių, o sekmadieniniais reisais buvo patenkinti 79,9 proc.

Kalbant apie paros laiką, pačiu palankiausiu laikytina 4 val. nakties – tokią nuomonę išreiškė 85,2 proc. oro vežėjų paslaugomis per minėtą laikotarpį pasinaudojusių piliečių. Nepalankiausiomis valandomis žmonės laiko 22 ir 23 val. Teigiamai šiuos laikus įvertino 76,4 proc. keleivių.

Oro uostas

Akivaizdu, kad daugiau teigiamų emocijų žmonės patiria skrisdami anksti ryte: ir 7 val., ir 8 val. skrydžiai įvertinti išties palankiai bei bemaž vienodai: jie atitinkamai surinko 84,8 ir 84,4 proc. teigiamų atsiliepimų.

Atliekant tyrimą, analizuoti atsiliepimai buvo gauti per „HappyOrNot“ terminalus su mygtukais, ant kurių pavaizduoti besišypsantys arba, atvirkščiai, nusiminę veidukai. Šie terminalai įrengti penkiose skirtingose oro uostų vietose: prie saugumo patikros, atvykimo, registracijos punktų, bagažo atsiėmimo salių ir tualetų.

Daugiausia nusiminusių veidukų buvo paspausta bagažo atsiėmimo salėse, o daugiausia besišypsančių, kad ir kaip keista beatrodytų, – prie saugumo patikros punktų. Tyrimo rezultatai taip pat parodė, kad labiausiai keleiviai skundžiasi nepakankamai geranorišku oro uostų personalu. Antroje ir trečioje vietose pagal skundų kiekį – eilės bei švara.

„Norėjome pasidalyti duomenimis apie keleivių patirtį oro uostuose 2023-iaisiais, kad žmonės galėtų kuo tinkamiau nusiteikti kelionėms, o oro uostų administratoriai žinotų, kurioms sritims reikėtų skirti daugiau dėmesio“, – sako „HappyOrNot“ vadovas Miika Mäkitalo.

„Žinia apie tokią ankstyvą ryto valandą kaip pačią palankiausią skrydžiams iš tiesų gali šokiruoti tuos, kurie nėra vyturiai, tačiau mintis apie skrydžius trečiadieniais turėtų patikti tiems, kurie į kelionę mėgsta leistis savaitės viduryje“, – samprotauja jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją