Pasidalinsiu keletu pastebėjimų keliaujant poroje, kurie jums padės išvengti pykčių ir parsivežti tik pačias gražiausias emocijas.

Turėkite atskirus bagažus. Bent jau rankinius. Tuomet kiekvienas bus atsakingas už savo daiktus, jų svorį ir svarbą, todėl neteks aiškintis, ar tikrai tau reikalingas tas gelis, ar būtina vežtis tiek kvepalų ir pan.

Suplanuokite laiką pavalgyti. Pastebėjau, kad vyrams ištverti alkį sunkiau nei moterims. Alkis veda prie savikontrolės praradimo, tad vietoj komplimentų, kaip gražiai atrodote su nauja skrybėle, galite sulaukti kitokios reakcijos. Jei vykstate ten, kur restoranų nėra – įsidėkite užkandžių.

Gerbkite ir skirkite laiko vienas kito hobiams. Greičiausiai jūsų partneris nebus labai patenkintas, kai pasimatuosite 20 porų batų, galiausiai nieko nepirksite, o kitą dieną nuspręsite, kad reikia grįžti atgal į parduotuvę kitame miesto gale ir nusipirkti būtent tuos batus, nes naktį juos sapnavote. Man nuobodu laukti partnerio, kol jis renkasi monetas numizmatų turguose, bet kai prisimenu jo kantrybę ir supratingumą dėl batų, trys valandos sendaikčių turguje atrodo atleistinos.

Sudėtingose situacijose veikite drauge. Dažnai vaikinai nenori priimti jokios pagalbos, netgi itin įtemptose situacijose jie nori sprendimą rasti patys. Vis dėlto neretai vyrai vadovaujasi sausa logika, o moterys pastabesnės detalėms – sudėjus šias savybes, padidėja galimybė greičiau surasti išeitį, be to, abu partneriai jausis tiek pat kalti ar tiek pat galės didžiuotis, jei kelią rasite greitai ir lengvai.

Atostogos

Planuokite, bet likite spontaniški. Ar tikrai verta skubėti į muziejų likus pusvalandžiui iki uždarymo tik tam, kad užsidėtumėte pliusiuką? Galbūt suplanavote dieną ir visą kelionę, bet netikėtai pasikeitus oro sąlygoms, savijautai ar bendrai nuotaikai tenka visko atsisakyti ir keisti? Neliūdėkite. Mėgaukitės akimirka, nes kartasi nesuplanuoti dalykai atneša dar daugiau pažinimo džiaugsmo. Štai keliaudami po Indoneziją Balyje planavome tik persėsti į kitą lėktuvą, bet išsiveržus ugnikalniui saloje užstrigome tris dienas. Taip pamatėme įdomų Ubudo rajoną, beždžionių mišką ir bent truputį įkvėpėme Balio magijos, kuri vilioja turistus iš viso pasaulio.

Pabūkite atskirai – jeigu jaučiate, kad vienas kitam galite perrėžti gerklę. Netgi jei sutariate puikiai, praleiskite bent porą valandų atskirai. Pamatysite, kaip būdami svetimoje kultūroje, svečioje šalyje apsidžiaugsite turintys tokį artimą žmogų. Po kiek laiko pyktis atlėgs, turėsite laiko racionaliai pagalvoti, dėl ko pykstate, nurimus emocijoms, galėsite ramiai išsisakyti. Partnerį išvysite naujomis spalvomis.

Atostogos

Atminkite, jog kelionėje pažinsite ir save. Nustebsite, jog tam tikrose netikėtose situacijose pasielgėte visai jums nebūdingai. Gal išsigandote ten, kur galvojote esąs drąsus, ar kaip tik įgijote pasitikėjimo ir išdrįsote pasielgti taip, kaip niekada nesielgiate – pavyzdžiui, derėtis turguje, keliauti autostopu ar likti nakvynės pas nepažįstamą žmogų?

Kelionė – puikus būdas pažinti ne tik kelionės draugą, bet ir save, o pažinę save galėsite įvertinti savo trūkumus ir baimes, kurias ateityje bus lengviau kontroliuoti.
Gerų kelionių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)