Kaip rašo „The Sun“, pirmasis dalykas, kurio turistai turėtų visam laikui atsisakyti, yra šiukšlinimas. Vietiniai gyventojai dažnai kritikuoja turistus dėl paliekamų šiukšlių, kurios kenkia gamtos grožiui ir lankytinoms vietoms.

„2023 m. nebus jokio pasiteisinimo, kodėl keliaujant išmetamos ar paliekamos šiukšlės, ypač vienkartinis plastikas. Visi galime elgtis geriau. Darykite tik nuotraukas, palikite tik pėdsakus“, – pažymėjo „Stuff NZ“.

Kitas dalykas, kurio reikia vengti keliaujant, yra bandymas prasmukti be eilės.

„Eilės ignoravimas ir užlindimas be eilės yra vienas iš tų erzinančių veiksmų, kurie rodo, kad žmogus mažai rūpinasi kitais ir mano, kad jo laikas yra vertingesnis už kitų“, – rašo reitingo autoriai.

Vietoj to poilsiautojai raginami būti kantrūs ir laikytis etiketo stovint eilėse, taip parodant pagarbą tiek vietiniams gyventojams, tiek kitiems turistams.

Trečią didžiausią klaidą daro lėktuvų keleiviai, kurie kaip rankinį bagažą pasiima per didelius lagaminus. Kadangi lėktuvo salone nėra daug vietos, turistai raginami į lėktuvą pasiimti tik būtiniausius daiktus.

Kaip papildomą erzinantį turistų įprotį ekspertai įvardijo pernelyg ilgai trunkančias „gultų rezervacijas“ kurortuose, kai žmonės, pavyzdžiui, iš anksto pasideda rankšluostį ant gulto ir nueina savo reikalais kelioms valandos ar net pusdieniui.

Turistai iš Rusijos Egipte
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)