Smalsiems keliautojams tikriausiai ne kartą kilo klausimas – kodėl stiuardesės laiko rankas už nugaros?

Priežastis visiškai paprasta

Pasirodo, prieš išskrendant, kol per garsiakalbį dar nenuskambėjo prašymas išjungti mobiliuosius telefonus ir prisisegti saugos diržus, stiuardesė turi suskaičiuoti keleivius ir išsiaiškinti, ar visi įlipo į lėktuvą. Kaip atlikti šią užduotį kuo nepastebimiau, kad nereikėtų trikdyti žmonių? Specialiai tam sugalvotas prietaisas, skirtas skaičiuoti keleiviams, kuris spustelėjamas klikteli.

Šis prietaisas visiškai paprastas, angliškas jo pavadinimas (angl. clicker) kilo nuo garso, kuris girdi spustelint prietaisą. Vienas spustelėjimas – vienas į lėktuvą įlipęs keleivis.

Kodėl reikia slėpti prietaisą?

Negalima demonstruoti prietaiso, kuriuo skaičiuojami keleiviai, – tai gali sutrikdyti ar net išgąsdinti – panašiai būtų, jei stiuardesė eitų lėktuvo salonu, baksnotų į keleivius pirštu ir skaičiuotų. Todėl stiuardesė laiko rankas už nugaros ir spusteli prietaisą sulig kiekvienu įlipančiu keleiviu.

Pasirodo, rankų laikymas už nugaros nesusijęs su jokia šokiruojama ar paslaptinga žinia – tai tiesiog stiuardesių ir stiuardų darbo užkulisiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)