Aviacijos ekspertai turistams rekomenduoja vengti, jei įmanoma, skrydžių antroje dienos pusėje, ypač jei jie nori išvengti turbulencijos.

Kaip rašo „The Sun“, yra net keletas priežasčių, kodėl skristi vakarop nėra gera idėja. Antroje dienos pusėje turbulencija dažnai būna didesnė, nei iki pietų.

Pilotas Jerry Johnsonas paaiškino, kad oras, bėgant dienai, keičiasi, ir skrydžiai dienos metu dėl šiltesnių oro srautų būna grubesni. Jei išskrendate dienos pabaigoje, žemė jau būna labiau įšilusi, todėl susidaro daugiau „oro nelygumų“ ir lėktuvą ištinka turbulencija.

Be to, jo teigimu, po pietų tvyro didesnė tikimybė patekti į audrą.

Maža to, pasak ekspertų, po pietų vykdomi skrydžiai vėluoja daug dažniau nei rytiniai.

„Nors išskristi po pietų gali būti patogiau, tokie skrydžiai turi daugiau rizikos. Pigių skrydžių bendrovės paprastai visą dieną pakilimui skiria tik 30 minučių, todėl tvarkaraščiai gali lengvai sutrikti. Vėlesni skrydžiai vėluoja daug dažniau“, – sakė „Airliner World“ redaktorius Gordonas Smithas.

Pasak leidinio, statistika rodo, kad dažniausiai atšaukiami tie skrydžiai, kurie būna numatyti po 15 val. Tiesą sakant, tikimybė, jog tokie skrydžiai susidurs su problemomis, būna vidutiniškai 50 proc. didesnė, nei pirmos dienos pusės skrydžiams.

2022 metų vasarą surinkti „FlightRadar24“ duomenys parodė, kad geriausias metas skristi yra vėlyvas rytas nuo 11 iki 12 val. Šiuo laikotarpiu buvo atšaukta ar atidėta tik 0,75 proc. skrydžių.

Ekspertai taip pat nurodo, kad patikimiausias mėnuo kelionėms yra kovas – šį mėnesį vidutinis skrydžių vėlavimo laikas būna trumpiausias.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)