Kelionių srities ekspertai dalinasi savo rekomendacijomis, kur būtų galima nuvykti vasario mėnesį.

„Novaturo“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė siūlo apsvarstyti Madeiros, Tenerifės, Egipto kryptis, o pasitinkant kovą – ir Kiprą.

„Tiems, kurie norėtų pasilepinti šiluma, kol Lietuvoje už lango dar gili žiema, rekomenduoju keliauti į amžinu pavasariu alsuojančią Madeirą ar lietuvių itin pamiltą Tenerifę. Šios nuostabia gamta garsėjančios salos tinka tiek norintiems pasimėgauti atpalaiduojančiu poilsiu arba atostogomis su visa šeima, tiek mėgstantiems aktyviai keliauti ir tyrinėti naujus kraštus.

Egiptas yra dar viena kryptis, kurioje galite pailsėti su antrąja puse ar visa šeima. Yra gausybė variantų poilsiui populiariausiuose Šarm el Šeicho, Hurgados kurortuose, tad galėsite lanksčiai pasirinkti pagal individualius poreikius kainai, kelionės datoms, viešbučių tipui.

Puiki kryptis norintiems pasilepinti šiluma pasitinkant pavasarį yra ir Kipras. Vos kelių valandų skrydis lėktuvu nukels į saulėtomis dienomis net 340 dienų per metus džiuginančią salą. Nors daugiausia turistų sala sulaukia vasaros ir rudens metu, ankstyvą pavasarį Kipras kaip niekada žavingas. Bundanti gamta orams šylant nusidažo ryškiausiomis spalvomis“, – kalba M. Bielinytė.

Anot „Tez Tour“ ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovės Ingos Aukštuolytės, šilumos bei saulės išsiilgę lietuviai aktyviai planuoja artimiausias keliones, o vasario mėnesio mokinių atostogos yra populiariausia kelionių data šiuo laikotarpiu.

„Keliautojus į Egiptą vilioja šilta, tačiau dar ne per karšta oro temperatūra. Toks oras leidžia mėgautis tiek aktyviu, tiek pasyviu poilsiu – galima pailsėti prie jūros, mėgautis povandeniniu pasauliu, verta aplankyti įvairius istorinius objektus, kuriuos dėl karščio sunkiau pasiekti vasarą. Be to, Egipto viešbučiai siūlo „viskas įskaičiuota“ kelionių paketus, pramogines veiklas vaikams, todėl tai labai palengvina keliones su vaikais. Ši kryptis patraukli šeimoms su vaikais ir dėl sąlyginai neilgo skrydžio.

Tenerifė pavasarį pasitinka šiltais orais, puikiais smėlio paplūdimiais bei išskirtiniu kraštovaizdžiu. Ši Ispanijos sala mėgstama turistų ir dėl jos universalumo, nes čia laiką leisti galima ne tik prie jūros, bet ir pažinti nacionalinius parkus, kopti į aukščiausias viršukalnes, pamatyti uolas, žavingus kaimelius“, – M. Bielinytę pildo I. Aukštuolytė.

Galvojantiems apie galimas kelionių kryptis, specialistė pataria apsvarstyti ir Jungtinius Arabų Emyratus.

„Vasaris – idealus metas mėgautis jūros malonumais ir atostogomis Jungtinių Arabų Emyratų paplūdimiuose. Čia taip pat galima suderinti poilsį su aktyviomis pramogomis bei apžiūrėti didingą miesto architektūrą, paslaptingą dykumą, pasimėgauti vandens sportu. Vis tik šią kryptį dažniau renkasi poros be vaikų“, – komentuoja I. Aukštuolytė.

Tiems, kurie visgi norėtų ne pasimėgauti šiluma, I. Aukštuolytė siūlo slidinėjimą Austrijoje.

„Tokias keliones renkasi ne tik slidinėjimo bei snieglenčių sporto entuziastai, bet ir tie, kurie nori pasimėgauti kalnų didybe ir gamtos magija ar atgauti jėgas sveikatinimosi procedūromis“, – aiškina I. Aukštuolytė.

Nacionalinės turizmo verslo asociacijos ir Lietuvos turizmo rūmų prezidentės Žydrės Gavelienės teigimu, Pietų Europoje šiuo metu saulės bei šilumos yra mažiau, todėl ten labiau galima pažindintis su miestais be poilsio prie jūros ar baseino.

„Saulės yra egzotiniuose kraštuose – Šri Lankoje, Kanaruose, Madeiroje“, – išskiria ji.

Egiptas

Kaip sako Ž. Gavelienė, karas Izraelyje paveikė ir lietuvių žiemą mėgstamą Egipto kryptį.

„Natūralu, kad, kai yra neramumai, daliai keliautojų kyla klausimų, ar būtina skristi. Tačiau yra ir tokių, kurie iš to gauna naudos, nes kainos dabar žemesnės. Keliautojų Egipte yra, bet ne tiek, kiek tikėtasi, – kalba ji. – Kaip alternatyva dabar siūlomi Kanarai, tačiau jie nenurungs Egipto, nes ten, visų pirma, brangiau.“

Ieškantiems mažiau žinomų atostogų krypčių, Ž. Gavelienė siūlo pagalvoti apie Islandijos kruizą.

„Ten patiri Islandijos egzotiką, pabūni laive, pailsi, yra ir aktyvių veiklų. Pavasarį rekomenduoju kruizą upe po Nyderlandus bei Belgiją. Tikimės, kad tai bus stipru. Kruizai dabar išgyvena renesansą“, – tikina Ž. Gavelienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją