Jei paieškotume internete užuominų apie telefonus tualetuose, pamatytume virtinę daugiausia jaunų vartotojų komentarų, kuriuose jie netiki arba šlykštisi mintimi, jog kažkas šalia unitazo galėjo įrengti telefoną. Dar blogiau, jog kažkas gali juo naudotis.

Tačiau tam tikrai kartai, keliavusiai 9-ajame ir 10-ajame dešimtmečiuose, telefonas vonios kambaryje reiškė prabangos ženklą. Panašiu brangaus viešbučio požymiu buvo laikomas ir televizorius virš vonios.

Tačiau ar telefonai tualetuose yra jau praeitis? Viena penkių žvaigždučių viešbučio Londone darbuotoja praėjusiais metais pasakojo, jog jie nusprendė pašalinti telefonus tualetuose iš patogumų sąrašo, nes jiems nebėra poreikio – žmonės visur naudojasi mobiliaisiais telefonais, ir laidiniai telefonai šalia unitazų atrodo senamadiškai.

Tačiau ruošiant šį straipsnį, šis viešbutis bet kokiu atveju nebūtų nei patvirtinęs, nei paneigęs šio fakto, nes nepaisant to, kad tokie telefonai yra praeities reliktas, nė vienas viešbutis nenori girtis atsisakęs prabangos ženklo.

Gana juokinga, bet nė viena svetingumo įstaiga nenorėjo kalbėtis apie telefonus tualetuose. Vienintelis asmuo, kuris tai padarė, buvo Jonathanas Toni, vadovaujantis Londone įsikūrusiai įmonei „Hotel Technology International“, kuri, žinoma, gamina ir tiekia tualetų telefonus viešbučiams.

„Visuomet buvo ir tebėra labai pagrįstos priežastys, kodėl viešbučių tualetuose įrengiami telefonai, – sakė jis. – Iš pradžių tai buvo daroma svečių, galbūt laukiančių svarbaus skambučio, patogumui, bet saugumo aspektas taip pat yra labai akivaizdus. Jis tebėra svarbus ir šiandien“.

J. Toni pažymi, kad populiariausias tokių telefonų modelis yra „Fuego“ serijos Vonios telefonas, kuris atrodo elegantiškiausiai. Jis pabrėžia, kad šis bruožas tebėra laikomas prabangos požymiu: „Daugelis keturių ar penkių žvaigždučių viešbučių telefonus vonios kambaryje vis dar laiko išskirtiniu bruožu. Tiesa, telefonus tualetuose dabar turi ir trijų žvaigždučių viešbučiai“.

Kai kurios JAV reitingavimo organizacijos iš tikrųjų nurodo, kad telefonas vonios kambaryje yra sąlyga gauti keturių ar penkių žvaigždučių įvertinimą, 2010 metais „New York Times“ sakė Deanas Compoginis, vadovaujantis įmonei „Bittel Americas“, kuri taip pat specializuojasi šių produktų gamyboje. Tuo metu jis sakė turįs vilčių, jog netrukus šis reikalavimas bus panaikintas.

Didžiojoje Britanijoje reitingavimo agentūra AA nuo 1912 metų taiko savo pačios viešbučių reitingavimo schemą. Naujausiame jos kriterijų sąraše telefonų, įrengtų tualetuose, nėra, bet pažymima, kad penkių žvaigždučių viešbučiai turėtų siūlyti „platų prabangių tualeto ir vonios aksesuarų spektrą“. Ar telefoną reikėtų priskirti tokiems aksesuarams?

„The Lanesborough“ yra penkių žvaigždučių viešbutis, įsikūręs istoriniame pastate Londono Haid Parko Kampe. Jis laikomas vienu prabangiausių viešbučių šiame mieste, o gal net visame pasaulyje: nakvynės kaina čia prasideda nuo 600 svarų už naktį.

Vadybininkas Stuartas Geddesas pasakoja, kad 2013 metais viešbutyje vyko didelio masto renovacija, o kai 2015 metais jis vėl atvėrė duris, tualetai vėl turėjo telefonus.

„Mums tai susiję su saugumu, štai kodėl jie liko, – teigė jis. – Jei įvyks kokia nors avarija, ji greičiausiai bus vonios kambaryje“.

„Nemanau, kad tai pasenęs dalykas. Tai skirta saugumui ir mes jų niekada neatsisakysime“.

S. Geddesas pridūrė, kad šie telefonai taip pat yra liokajaus paslaugų, kurios prieinamos visiems svečiams 24 valandas per parą, dalis: „Galbūt tu esi išgėręs burbuliukų ir nori užsisakyti daugiau burbuliukų“.

„Tai susiję su paslaugomis, ir būtent tuo didžiuojasi mūsų viešbutis“, – teigė jis.

Panašu, kad nepaisant to, kiek žmonių naudosis mobiliaisiais telefonais (juos, GSMA duomenimis, turi du trečdaliai pasaulio gyventojų), telefonai kai kurių prabangiausių pasaulio viešbučių tualetuose ir toliau liks būtinu prietaisu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)