Pasiūlymas „viskas įskaičiuota“ skamba taip, tarsi keliautojai susimokės už skrydžius, viešbutį, maistą, gėrimus, ir daugiau dėl nieko nereikės sukti galvos, bet toli gražu ne visada taip būna. Žmonės apsižiūri, kad jų vis dėlto prašo sumokėti už kitus dalykus.

Gali tekti papildomai mokėti už SPA, golfą ar vakarines pramogines programas

Visi viešbučiai, siūlantys variantą „viskas įskaičiuota“, turės vienodų dalykų – pradedant viešbučio paplūdimiu, baigiant bent vienu baseinu prie kelių restoranų. Dalis viešbučių turės įvairesnių pasiūlymų – pvz., SPA arba golfo aikštyną.

Patarimų finansų klausimais svetainėje „Money Under 30“ ir kelionių patarimų svetainėje „Fodors“ rašoma, kad net ir įsigijus poilsinę kelionę su variantu „viskas įskaičiuota“, už SPA ar už golfą gali tekti mokėti papildomai.

Kaip rašo „Business Insider“, papildomai gali tekti sumokėti už kai kuriuos kitus dalykus, pvz., už namelį (apie 125 dolerių) arba už omarą (25 doleriai) vakarienei. Kartą kitą sumokėti papildomai neatrodo baisu, bet po kelių dienų susidarys nemaža suma.

Matyti iš viešbučio numerio paplūdimį kartais būna nepigus malonumas

Kadangi įsigijote kelionę „viskas įskaičiuota“ ir gyvensite viešbutyje su paplūdimiu, natūralu, kad svajojate matyti jūrą pro savo kambario langą. Kas gali būti nuostabiau, nei pabusti ryte ir klausytis bangų ošimo ar sėdėti balkone ir žiūrėti į vandenį. Tai vienas iš didžiausių atostogų malonumų, kurių neturi gyvenantys vėsesniame klimate.

Vis tik žvelgti į jūrą iš viešbučio kambario gali būti brangu, rašoma „Money Talks News“, o prierašas „su vaizdu į paplūdimį“ realybėje gali reikšti, kad matysite ne jūrą, o tik smėlį.

Viskas įskaičiuota

Kelionė iš oro uosto į viešbutį, kuriame viskas įskaičiuota, kainuoja nemažai

Kas dar ne visada būna įskaičiuota į pasiūlymą „viskas įskaičiuota“? Kelionė iš oro uosto į viešbutį. Jei užsisakysite atvežimą su viešbučio maršrutiniu autobusiuku, tai greičiausiai kainuos gerokai daugiau, nei transporto pasieškojus savarankiškai. Turėkite tai omenyje ir įtraukite į kelionės biudžetą, jei kelionę perkate ne iš kelionių organizatoriaus.

Gali tekti sumokėti daugiau, nei manėte

Apskritai, planuodami atostogauti kurorte su „viskas įskaičiuota“, mes tikimės sumokėti už viską vienu ypu ir mėgautis, pamiršę apie pinigus. Tai būtų nuostabu, bet, deja, taip ne visada pavyksta. Realybėje nutinka taip, kad tenka sumokėti daugiau, nei planavome, ir jei iš anksto šito nežinojome, tai mums gali būti nemalonus siurprizas.

„Business Insider“ duomenimis, būna dar vadinamųjų kurorto mokesčių. Straipsnyje aiškinama: „Kurorto mokesčiai gali svyruoti nuo 4 iki 50 dolerių per dieną, tad jei viešbutyje apsistojama dešimčiai dienų, papildoma suma gali sudaryti nuo 40 iki 500 dolerių. Straipsnyje taip pat spėjama, kad jei pametėte „viskas įskaičiuota“ apyrankę, už naują gali tekti pakloti 75 dolerius.

Viskas įskaičiuota

Taigi, nors „viskas įskaičiuota“ atostogos iš pirmo žvilgsnio atrodo pigios, įsigilinus gali tekti nusivilti. Ko gero, jums vis vien pavyks kažkiek sutaupyti, nes į paketą įeina maistas, tad nereikės permokėti restoranuose, tačiau papildomi mokesčiai gali nugesinti pirminį entuziazmą.

Daugybė atostogautojų užsisako viešbučius, kuriuose viskas įskaičiuota, nes tai patogu ir nereikalauja papildomų rūpesčių.
Vis dėlto, kaip minėjome, prieš užsisakant tokias atostogas reikia turėti omeny, kad įskaičiuota bus ne viskas – už kai ką vis vien teks mokėti papildomai.

Tačiau jei jūs įdėmiai perskaitote ir palyginate pasiūlymus, ir išsirenkate geriausią iš tų, kuriuos radote, neabejojame, kad jums pavyks gerai pailsėti ir nepermokėti už kelionę. Svarbiausia – iš anksto žinoti, ko tikėtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)