Daug metų Barselonoje gyvenantis asmuo papasakojo apie vagišių paprastai praktikuojamą metodiką, rašo express.co.uk.

„Kišenvagiai kartais pasistengia sukelti triukšmą. Netikėtas garsas suveikia kaip dėmesį nukreipiantis dirgiklis. Mano draugė paplūdimyje taip prarado piniginę. Kažkas visai šalia sudaužė stiklinę. Ji pasisuko pasižiūrėti, kas atsitiko, taigi, gal dešimčiai sekundžių nusigręžė nuo savo krepšio“, – nurodė jis.

Yra galybė triukų, kuriais paprastai naudojasi dėmesingumą prarandančius turistus apšvarinantys vagišiai. Pastebėję, kad koks turistas atidžiai saugo savo daiktus, sukčiai pasistengia nukreipti jo dėmesį kur nors kitur. Išblaškančiu stimulu neretai tampa šaižus garsas ar panašiai.

Barselona

Su tokiais atvejais reguliariai susidurianti policija įspėja turistus, jog būtų budrūs.

O štai ką parašė kitas „Reddit“ naudotojas: „Kartą sėdėdamas kavinėje pasidėjau ant staliuko telefoną, kad prisidegčiau cigaretę. Padavėjas tuoj pat įspėjo, jog taip nesielgčiau, nes aplink slankiojantys vagišiai tokiu momentu laisvai gali jį nugvelbti.“

Kišenvagiai ieško menkiausios galimybės apšvarinti žmones ir čiumpa bet kokį be priežiūros paliktą daiktą. Vertingus daiktus patariama laikyti vidinėse drabužių kišenėse, o pinigus susidėti į prie juosmens segimą piniginę.

Daugiausia kišenvagių šmirinėja tose vietose, kuriose gausiai būriuojasi žmonės, pavyzdžiui, stotyse arba prie turistų traukos objektų. Gatvės artistų pasirodymus stebintys arba besifotografuojantys turistai turi nepamiršti laikyti rankos ant rankinės.

Beje, nors įprasta manyti, kad daugiausia kišenvagių yra Barselonoje, neseniai atliktas tyrimas parodė, jog Europos kišenvagių centras yra persikėlęs į Italiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)