Nesąžiningų žmonių pasitaiko ir atostogaujant, todėl kitą kartą, kai atvyksite į viešbutį, imkitės šių saugumo priemonių, kad apsisaugotumėte ir nepakliūtumėte į neskrupulingų viešbučio darbuotojų pinkles.

1 žingsnis

Įsiregistruodami vertingus daiktus slėpkite. Nerodykite, kad turite daug grynų pinigų, brangių papuošalų ar nešiojamų kompiuterių, kad nepamatytų nei viešbučio darbuotojai, nei fojė stoviniuojantys nepažįstamieji.

Pasistenkite, kad brangūs daiktai būtų nematomi. Deimantinius žiedus ar laikrodžius apsukite į delno pusę, o bendrose erdvėse, pavyzdžiui, fojė ar viešbučio bare nenešiokite brangių papuošalų.
Užuot parodę, kad turite daug grynų pinigų, mokėkite kortele. Svarbiausia žinoti, kad jei vagys manys, jog iš jūsų nėra ką vogti, mažesnė tikimybė, kad eis į jūsų kambarį.

2 žingsnis

Naudokitės kambario seifu, net jei iš kambario išeisite neilgam. Nešiojamą kompiuterį, papuošalus, grynuosius pinigus ir pasus visą laiką laikykite seife, o ištraukite tik tada, kai norėsite jais naudotis. Įpraskite pasinaudoję vertingus daiktus iškart grąžinti į seifą ir visada rakinti duris.

Nustatykite keistą seifo kodą, pavyzdžiui, savo namų adreso skaičius. Potencialūs vagys, tikėdamiesi, kad pasiseks ką nors pavogti, greitai išmėgins tokius kodus kaip 1234 arba 0000.

Vagystės

3 žingsnis

Nusipirkite „dėmesį nukreipiantį seifą“ ir juo naudokitės. Tokie „seifai“ – tai netikros kasdienių daiktų kopijos, pavyzdžiui, kremo po skutimosi indelio kopija, kurioje yra ertmė susidėti grynus pinigus ir papuošalus. Tokie daiktai nekrenta į akį, jų būna visuose viešbučių kambariuose, be to, jie normalaus svorio, todėl nesukels įtarimo, jei vagis tvarkydamas kambarį juos pakels.

Kad galėtumėte greitai paslėpti pinigus nuo vagių, naudokitės vienu ar keliais tokiais seifais ir laikykite juos ten, kur laikytumėte ir tikrą daiktą – pavyzdžiui, kosmetikos reikmenų krepšelyje.

4 Žingsnis

Išeikite nepastebimai, kad kambarinės niekada nebūtų tikros, ar kambarys tuščias. Nekabinkite ant durų kortelės su prašymu sutvarkyti kambarį. Tada vagys tikrai žinos, kad kambaryje nieko nėra.

Kai išeisite, ant durų pakabinkite kortelę „Netrukdyti“ ir palikite įjungtą radiją ar televiziją. Tokiu atveju mažesnė tikimybė, kad ateis tuščio kambario ieškantis vagis, o paprašyti, kad sutvarkytų kambarį, galėsite tada, kai grįšite.

5 žingsnis

Viską, ko negalite prarasti, pasiimkite. Jei keliaujate į užsienį, pasą turėkite su savimi. Naudokite pinigines‑diržus arba susidėkite vertingus daiktus į priekines kišenes.

Vagystės

6 žingsnis

Grynųjų pinigų pasiimkite tik vienai ar dviem dienoms. Retai pasitaiko rasti turistinę vietovę, kurioje nėra bankomatų, todėl visai nesunku kas dieną ar dvi pinigų išsigryninti. Nedideli kiekiai grynųjų vagis gundo mažiau. Naudodamiesi bankomatais nepamirškite laikytis paprasčiausių saugumo taisyklių, pavyzdžiui, naudokitės jais dieną ir įsitikinkite, kad aplinkiniai nemato, kaip vedate savo PIN kodą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)