Žmonės paprastai mano, kad informaciniuose oro uosto ekranuose duomenys atnaujinami greičiausiai, tačiau tai yra netiesa – kituose šaltiniuose informaciją galite gauti daug greičiau.

Šios savaitės „Sun Online Travel“ tinklaraštyje skrydžių palydovė paaiškina, kur tiksliai reikėtų ieškoti informacijos ir kodėl tai padės jums nepavėluoti į savo lėktuvą.

Skrydžių palydove dirbu jau beveik 10 metų ir nebūna nė vienos savaitės, kad keleiviai strimgalviais nebėgtų į savo skrydį įsėsdami į lėktuvą paskutinę minutę. Tačiau pasiseka ne visiems – kai kuriems keleiviams durys užsitrenkia anksčiau nei jie atsiduria savo vietose, svetainėje thesun.co.uk rašo viena stiuardesė.

Oro uostas

Dažniausiai taip nutinka dėl to, kad tokie keleiviai per vėlai atvyksta į oro uostą, tačiau kartais juos išblaško pakeisti įlaipinimo vartai ar kas nors kita. O laukiant, kol švieslentėje bus atnaujinta skrydžio informacija, sugaištama daug brangaus laiko, kurio oro uoste ir taip trūksta. Informacija oro uosto ekranuose gaunama iš oro linijų bendrovių, bet ne taip greitai, kaip norėtųsi.

Aš pati verčiau naudojuosi „Google“ paieškos sistema, į kurią įvedu skrydžio numerį ir indeksą – internete yra keletas svetainių, kuriose naujausia informacija pateikiama gerokai anksčiau nei ji pasirodo išvykimo švieslentėse.

Pati populiariausia iš jų yra „Flightradar“, bet ji nėra vienintelė. Tokios svetainės, kaip ši gali sutaupyti jums oro uoste gyvybiškai svarbaus laiko, ypač, jei paskutinę minutę įvyko pakeitimų ir jums staiga tenka keliauti į kitą terminalo galą.

Jei kyla daugiau problemų ar skrydis vėluoja, šią informaciją gausite ir prie įlaipinimo vartų, tačiau būkite tikri, kad prie jų atsidursite laiku.

Esu mačiusi, kaip žmonės pavėlavo į skrydį, nes lūkuriavo informacijos prie švieslenčių, nors ji jau buvo paskelbta internete. Todėl rekomenduočiau naudotis technologijomis bei nesiblaškyti prie informacinių oro uosto ekranų. Ilgainiui tai atsipirks, o tai reiškia, kad patirsite mažiau streso ir nesigrumsite su nepažįstamais keleiviais, nes jau ramiai sėdėsite lėktuve.

Jeigu naujų duomenų nėra, tiesiog nuolat atnaujinkite naršyklę, kol jie pasirodys. Šios svetainės manęs dar niekada nesuklaidino, ko negaliu pasakyti apie oro uostų švieslentes – esu mačiusi žmonių, kurie dėl stoviniavimo prie ekranų nesuspėjo išskristi. Suprantu, kodėl žmonės daro šią klaidą, todėl oro uostams ją reikėtų išspręsti.

Tačiau dabar, kai visi turime išmaniuosius telefonus, rekomenduoju jais naudotis ir taip užbėgti vėlavimams už akių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)