Pasak eksperto Amiro Tarighato, įlaipinimo korteles reikėtų laikyti atokiau nuo socialinių tinklų, nes jų paviešinimas bent keliais būdais gali pakenkti skraidančiųjų saugumui, rašo express.co.uk.

Kibernetinio saugumo įmonės generalinis direktorius „USA Today“ sakė: „Žmonės dažnai galvoja, jog vien šių duomenų nepakaks, kad jie kaip nors pakenktų, tačiau užpuolikai šią informaciją vertina visai kitaip“.

Nors iš pradžių gali atrodyti, kad įlaipinimo kortelė daug informacijos nesuteikia, ji gali tapti vartais į itin privačią informaciją.

„Užpuolikai iš viešų registrų gali labai lengvai sužinoti likusius dalykus, kurių jiems reikia, pavyzdžiui, jūsų gimimo datą, adresą, telefono numerį, el. pašto adresą“, – aiškino A. Tarighatas.

Jis įspėjo, kad kelionių informacija dažnai yra parduodama tamsiajame internete ir kai kuriais atvejais gali būti panaudota prisijungiant prie banko sąskaitų:

„Dažnai skraidančių keleivių mylias iš tikrųjų labai lengva pavogti, nes jos neturi tokios apsaugos, kaip bankai“.

Šis įspėjimas papildo ankstesnius „TikTok“ tinkle žinomos skrydžių palydovės Brendos Orelus (@flihtbae.b) patarimus, kad, būdama užsienyje, ji prie socialinių tinklų įrašų niekada neprideda savo buvimo vietos.

Majamyje gyvenanti aviacijos darbuotoja dažnai internete dalijasi skrydžių patarimais ir yra įspėjusi, kad keleiviai dažnai daro šią klaidą. Ji paaiškino, jog išvykus niekada nereikėtų skelbti savo buvimo vietos, nes tuo gali pasinaudoti piktų kėslų turintys asmenys.

„Niekada neskelbčiau savo buvimo vietos, kol vis dar esu ten, – sakė ji. – Nebent būtų iš anksto užtikrintas saugumas, pavyzdžiui, kai turite dalyvauti garsiame renginyje ar kažkas panašaus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)