Norėdama užtikrinti savo saugumą ir išsklaidyti bet kokius nuogąstavimus, jog kambarys nėra visiškai privatus, ji visuomet atlieka vieną dalyką: patikrina, ar jame nėra paslėptų vaizdo kamerų. Savo „TikTok“ vaizdo įraše Esther pademonstravo, kaip atrodo šis procesas, rašoma mirror.co.uk.

Vaizdo įraše ji pradeda nuo vonios kambario veidrodžių apžiūros: paspaudžia stiklą ir patikrina, ar jame nėra įdubimų. Tuomet Esther telefono žibintuvėliu apžiūri dušą ir priešgaisrinės signalizacijos kraštelius. Ji taip pat patikrina kambarį, užuolaidas, stalčius bei televizorių.

Esther iš Nyderlandų Roterdamo miesto aiškino:

„Laimei, oro linijos savo darbuotojams užsako labai gerus viešbučius, todėl nemanau, kad tai itin paplitęs reiškinys. Tačiau socialiniame tinkle „TikTok“ gana dažnai matau, jog žmonės randa slaptų kamerų.

Dažniausiai tai nutinka nuomojantis per „Airbnb“ arba šiek tiek prastesniuose viešbučiuose. Pagrindinis šnipinėjimo kamerų minusas tas, kad jos pažeidžia mūsų kambarių privatumą, todėl pasidaro labai nemalonu komfortiškai atlikti net paprasčiausius dalykus.

Kitas didelis trūkumas yra tai, jog gali būti perimtas belaidžio ryšio signalas, o teisinės apsaugos, kuri neleistų to daryti, nėra. Nors labai mažai tikėtina, kad būsite šnipinėjami paslėptomis kameromis, dėl šventos ramybės visuomet galite kambarį patikrinti“, – pasakojo ji.

Esther kruopščiai apžiūri žadintuvus, laikrodžius, dūmų detektorius, lempas ir šviestuvus, veidrodžius bei termostatus.

Skrydžio palydovė taip pat įsitikinusi, kad, atvykus į viešbutį, vertingi daiktai turi būti laikomi seife. Panašu, kad daugelis žmonių to nedaro, nes baiminasi, kad išsiregistruodami iš viešbučio, seife užrakintus vertingus daiktus tiesiog pamirš. Tačiau Esther turi patarimą, kaip to išvengti.

„Būgštaujate, kad seife ką nors pamiršite? Kartu įdėkite į jį vieną aukštakulnį batelį ar paprastą batą“, – sakė ji.

Viešbučio kambarys

Skrydžių palydovė visada į seifą įdeda vieną aukštakulnį batelį, nes be jų niekada neišeitų iš viešbučio – tai yra jos darbo dalis. Jei atvykstate su keliomis batų poromis, į seifą įdėkite bet kokį kitą daiktą, be kurio, jūsų manymu, negalėtumėte išvykti iš viešbučio, pavyzdžiui, striukę ar paltą.

Dar vienas Esther patarimas – prieš naktį kambario užuolaidas sukabinti drabužių pakabos spaustukais, kad ryte jūsų nepažadintų ryški šviesa.

Skrydžių palydovė taip pat žino naudingą būdą, kaip apsaugoti lagamine drabužius nuo dėmių, ypač jei su savimi neturite plastikinių maišelių – vietoje jų naudokite vienkartines dušo kepuraites. Dušo kepuraitėmis galite apmauti ir nuotolinio valdymo pultelius, kurie, jos teigimu, viešbučio kambariuose gali būti labai nešvarūs.

Jei neturite kelioninio elektros lizdų adapterio, Esther siūlo paimti savo USB laidą ir prietaisus įkrauti per televizorių.

Galiausiai ji atskleidė, kad norint įjungti kambaryje elektros prietaisus bei apšvietimą, nebūtina naudoti specialaus kambario rakto – tam tinka bet kuri kita kortelė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją