Barbara Bawer, šeimos gydytoja, dirbanti Ohajo valstijos universiteto medicinos centre, neseniai „Yahoo News“ publikuotame straipsnyje paaiškino, kodėl sveikatos sumetimais reikėtų rinktis dieną organizuojamus skrydžius.

„Jei tik įmanoma, keliaukite ne piko valandomis, t. y. viduryje dienos, prieš pietus arba vidudienį, o ne labai anksti ryte ar vėlai vakare“, – pataria B. Bawer.

Turbūt visi supranta, kad ne piko valandomis tikimybė susidurti su mikrobais yra kur kas mažesnė negu tada, kai visur šurmuliuoja žmonės.

Lėktuvas

Visgi yra ir daugiau priežasčių, kodėl pirmenybę reikėtų teikti dieną vykdomiems reisams. Viena iš jų – galimybė gerai išsimiegoti, rašo „The Sun“.

Minėtame straipsnyje B. Bawer taip pat primena, kodėl lėktuve vis dar svarbu dėvėti apsauginę veido kaukę.

„Nors COVID-19 jau nebelaikoma tokia grėsminga liga kaip anksčiau, gausybė žmonių ir būtinybė kvėpuoti ankštame lėktuvo salone cirkuliuojančiu oru verčia mane užsidėti veido kaukę net ne prieš lipant į lėktuvą, bet vos atvykus į oro uostą“, – sako B. Bawer.

Kad besisvečiuojant užsienyje nesustreikuotų sveikata, gydytoja pataria neprisiplanuoti pernelyg daug veiklos, leisti sau pailsėti, tinkamai maitintis ir pasidomėti prieš keliones rekomenduojamomis vakcinomis.

Taip pat atminkite, kad pačios švariausios vietos lėktuve yra prie lango.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją