„Online-Bedrooms“ atstovas Nicas Shacklockas portalui „Express“ sakė:

„Niekas taip nesugadins jūsų atostogų, kaip sužinojimas, kad miegojote vienoje lovoje su nepageidaujamais svečiais. Atvykus į viešbutį, rekomenduojame patikrinti ir lovą, ir kambarį, kad įsitikintumėte, jog viskas švaru bei atitinka jūsų standartus.

Yra keletas požymių, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį ir kurie gali rodyti, kad jūsų kambaryje slepiasi patalinės blakės. Jei pastebėjote tokių dalykų, kaip tamsios dėmės ant sienos ir kraujo dėmės ant patalynės, būtinai nedelsdami kreipkitės į viešbučio darbuotojus.

Jie turėtų būti labai paslaugūs ir pasiūlyti jums persikelti, kad niekas negadintų jūsų atostogų bei, svarbiausia, sveikatos.“

Viešbučio kambarys

Pelėsio kvapas

Nico teigimu, viešbučio kambarys, kuriame tvyro šiek tiek keistas kvapas, gali reikšti, kad jame yra patalinių blakių. Tai gali išduoti stiprus, pelėsio ir nemalonus kvapas.

Kvapas būna stipriausias, kai kambaryje yra daug blakių, todėl turistai turėtų būti atsargesni, jei kambaryje jaučiamas nemalonus tvaikas. Kvapą sukelia patalinių blakių kvapo liaukos ir jis gali būti juntamas, kai svečias įeina į kambarį.

Tamsios dėmės ant sienų

Bet kokios tamsios dėmės ant sienų gali būti blakių išmatos. O kai jos sutraiškomos, išsiskiria kraujas, kuris gali palikti raudonų žymių aplink čiužinį.

Svečiai, prieš atsiguldami į lovą, turėtų patikrinti abi čiužinio puses, ypač aplink siūles, nes būtent ten vabalai linkę slėptis.

Blakių kiautai

Kai blakės užauga, paprastai nusimeta savo odą. Dažniausiai tai būna lukšto pavidalo kiautai, kurie gali traškėti, jei juos sutraiškysite. Jų randama tarp audinių, todėl žmonės turėtų patikrinti, ar ant čiužinių ir lovų galvūgalių nėra kokių nors pėdsakų.

Kiaušinėliai taip pat yra patalinių blakių požymis, jie paprastai būna apie 1 mm pločio ir šviesiai geltonos spalvos. Apie bet kokius patalinių blakių požymius reikėtų nedelsiant pranešti viešbučio personalui.

Kaip neparsivežti blakių namo?

„Texas A&M University“, sužinojus, kad viešbučio kambaryje buvo patalinių blakių, pirmiausia pataria nepanikuoti – ne visi šių gyvių parsiveža namo. Nepaisant to, atsarga gėdos nedaro.

Labiausiai tikėtina vieta, kur galima prisirinkti patalinių blakių, yra ant lovos arba šalia jos. Jei lagaminą laikysite atokiau nuo lovos, rizika bus mažesnė. Sugrįžus namo, bagažą pasidėkite atokiau – garaže, balkone ar kt. Drabužius sudėkite į šiukšlių maišą, užriškite ir viską iš karto nuneškite į skalbimo mašiną. Bent pusvalandį reikėtų plauti aukštoje temperatūroje.

Tuščią šiukšlių maišą užriškite ir iš karto išmeskite. Drabužius, kurių negalima skalbti, pristatykite į valyklą.

Likusius daiktus, tokius kaip tualeto reikmenys, batai, pats lagaminas, reikėtų laikyti lauke tol, kol galėsite įsitikinti, kad ten nėra blakių. Daiktus galima laikyti karštoje, saulėtoje vietoje – tiesa, temperatūra ten turėtų būti itin aukšta. Kitas būdas – įdėti juos į šaldiklį vienai ar dviem dienoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją