Indijai būtina pribręsti ir kelionių naujokams čia keliauti nereikėtų – taip jums pasakytų visi, kas tik yra lankęsi šioje šalyje. Viskas todėl, kad Indija yra kaip koks aitrus, stiprų skonį paliekantis prieskonis – kai jo paragauji, lieka ir skonis, ir kvapas, ir labai daug minčių. Šalis sukrečia, nustebina bei amžinai pasilieka viduje.

Kaip bebūtų keista, gražiausiu miesto pastatu Mumbajuje laikomas ne koks nors muziejus, šventykla, o viešbutis. Jis yra labai turistų lankomas objektas, žmonės prie jo fotografuojasi, apžiūrinėja. Tai yra 1903 metais pastatytas legendinis „Taj Mahal Palace“ – jis yra pirmas prabangus viešbutis Mumbajuje, veikiantis iki šiol.

Viešbutis Mumbajuje

Sakoma, kad viešbutis stovi pačioje švariausioje ir saugiausioje Mumbajaus dalyje. Aš su tuo ganėtinai sutinku – čia tikrai daug apsaugos, yra ramu, nesimato chaoso, kuris būdingas kitur. Vis dėlto pasižiūrėjus į šalia esantį vandenį, pasidaro silpna – jame plūduriuoja daugybė šiukšlių, todėl supranti, kodėl aplink taip smirda.

Ilgą laiką viešbutis garsėjo savo grožiu bei prabanga, bet 2008 metais jis nuskambėjo liūdnoje istorijoje – pastatą užgrobė teroristai iš Pakistano ir surengė ten kraupias žudynes. Apie tai yra sukurtas stiprus, sukrečiantis filmas. Jei dar nematėte, rekomenduoju. Po to čia vyko didelis remontas, reikėjo viską atnaujinti. Svarbiausia, po atakų viešbutis itin sustiprino apsaugą – dabar kiekvienas atvykęs automobilis pravažiuoja patikrą. Į saugumą dabar žiūrima visai kitaip nei iki tol.

Sunku suvokti skirtumus tarp to, kas vyksta mieste bei kaip atrodo viešbučio vidus. Stoviu kaip mažas vaikas, užburtas šito grožio. Atrodo, jog esu svečiuose pas didingą valdovą. Eini ir viską apžiūrinėji.

Viešbutis Mumbajuje

Iš pradžių už 350 eurų gavau vieną kambarį, dėl kurio, švelniai tariant, buvau šokiruotas ir labai nusivylęs. Atvykęs į tokį viešbutį, įsivaizdavau, kad čia viskas turėtų būti tobula, o kambaryje pajaučiau ryškų pelėsio kvapą, drėgmę. Liūdnas vaizdelis.

Indijoje yra labai priimtina skųstis ir jie į tai žiūri rimtai tokiose prabangiose vietose. Pasakiau, kad man nepatinka kambarys, reikia jį pakeisti. Jie išklausė ir pasakė, jog padarys viską, kad jausčiausi kaip namie. Dabar galiu pasakyti, jog tikrai tai padarė. Vietoje savo kambario už 350 eurų gavau tūkstančio eurų vertės kambarį. Jis jau atspindi viešbučio prestižą.

Daugiau įspūdžių iš Mumbajaus pamatysite naujoje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją